29 Ocak 2016 Cuma 10:18
TAMPF Başkanı Zafer Kurşun Perakende Her Yıl Yüzde 9 Büyüyor

 PricewaterhouseCoopers (PwC)'ın Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) işbirliğinde hazırlanan 'Dönüşürken Büyüyen Türkiye Perakende Sektörü' raporuna göre sektör 3 yıl içerisinde ortalama yüzde 9 büyüyecek.

Sektörde en büyük sıkıntıyı hazır giyimin yaşayacağını dile getiren Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kiğılı, "Komşularla krizdeyiz.

Hammadde fiyatları yüzde 40 yükseldi. Asgari ücret yüküyle birlikte yüzde 9-10 büyüme çok pozitif olur. Artık tüketici tamamen fiyat odaklı" diye konuştu. 

'BİZİM SEKTÖR AĞLAMAYI SEVER' 
Kiğılı'nın bu sözleri üzerine söz alan TAMPF Başkanı Zafer Kurşun, "Bizim sektör ağlamayı çok sever. Sektör olarak 3 yılda yüzde 9 büyüyemezsek ölelim artık" diye cevap verdi.

Kurşun, "E-ticaret pek çok ülkeye göre Türkiye'de çok hızlı büyüyor. Sektörün de e-ticaret tarafında büyümeyi sağlayacağın düşünüyorum" dedi. 

663 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI
PwC'nin raporuna göre perakende sektörü 2015'te 663 milyar liralık bir büyüklüğe ulaştı. Perakende her yıl ortalama yüzde 9 büyüyerek 2018 yılında 880 milyar liralık ciroya ulaşacak.

Bu rakam içinde organize perakendenin payı artacak. Türkiye genelinde halen 360 olan AVM sayısı 2018 sonunda 415'e, AVM'lerdeki kiralanabilir satış alanı ise 10.5 milyon metrekareden 13 milyon metrekareye çıkacak.

Son Güncelleme: 29.01.2016 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.