03 Eylül 2015 Perşembe 12:01
Tok Tutan Besinler Nelerdir

Tok Tutan Besinler Nelerdir

Kadınların asırlardır yaşadığı sıkıntıların başında gelir kilo problemi. Eğer önüne geçilmezse obeziteye kadar giden sorunlarla karşılaşmanız ise içten bile değil. Eğer kilo problemi çekiyorsanız yazımızı mutlaka okumanızı öneririz

Tok Tutan Besinler :

Tok tutan besinler protein değerleri yüksek ve lif bakımından zengin yiyeceklerdir.

İlk olarak yumurtadan bahsedelim protein içerdiği için acıkma sürenizi maksimum uzattığı gibi sahurda da çok tercih edilen bir besin türüdür. Yalnız buradaki önemli detay yumurtanın haşlanmış olması gerekiyor.

Bunu takiben süt, yoğurt, et, tavuk ve balık geliyor ayrıca proteinin kas sistemine olan büyük faydalarını da unutmamak lazım. Ayrıca bol lifli ve glisemik indeksi düşük olan yulaf sizi tok tutacaktır, meyve ve sebzelerden örnek vermek gerekirse; elma, armut ve ahududu gibi meyveler de tok kalmanıza yardımcı olur. Enginar, kabak, şalgam ve bezelye gibi sebzelerde sizleri tok tutacak besinler arasında yer almaktadır. Kuru yemişlerden ise badem ve ceviz iyi bir posa kaynağı olmasıyla birlikte cevizin kolesterolü dengelediğini unutmayalım. Baharatlardan da orantılı olmak kaydı ile tarçının kan şekerini dengeleme özelliği olduğu için tok tutacağını uzmanlar belirtiyor.

proteinli yiyecekler Yağ Yakan ve Tok Tutan Besinler :

 

Zayıflama denilince ilk akla gelen kadınların ve 5 çaylarının vazgeçilmez fenomeni elbette yeşil çay. Uzmanlar günde 2 – 3 bardak içilmesinin yeterli olduğunu dile getiriyorlar. Buna ilaveten kırmızı biberin içinde bulunan kapsaisin maddesi vücut ısınızı yükselttiği için zayıflamaya yardımcı olur. Kivi, yoğurt veya ayran da zayıflamaya yardımcı besinler arasında yer almaktadır.

İştah Kesen Besinler :

Örneğin öğle yemeği ile akşam yemeği arasındaki öğünde bir şeyler atıştırırız ki akşam çok da iştahlı sofraya oturmayalım. Ancak akşam sofrasına tok oturmak için de ara öğünü abartmamak lazım diye düşünüyorum. Bunun için de hafif ancak tokluk hissi veren besinleri tercih etmeliyiz, peki bunlar nelerdir ? Örneğin yulaf kepeği ile hazırlanmış ve içerisine yağsız yoğurt ekleyebileceğiniz ayrıca isterseniz de içine meyve doğrayarak veya rendeleyerek daha tatlandırabilirsiniz. Bunun dışında grisini galeta türü gevreklerle de ara öğününüzü atlatmanız mümkündür, orantılı olmak kaydıyla kuru kayısı, kuru dut ve yaban mersini gibi kuru yemişler de tercih edilebilir.

herbal tea Tok Tutan Bitki Çayları :

Metabolizmayı hızlandıran ve artı olarak zayıflamaya yardımcı olan çayların başında elbette yeşil çay geliyor. Ancak etkisini günde 2 – 3 fincan içerseniz gösteren bu mucizevi çay doğal bir antioksidan olmasının yanında kansere karşı koruduğunu da unutmamak lazım. 2. sırada ise mate çayı geliyor, son dönemin popüler içeceği 9’lu çayı da unutmamak lazım günde her yemekten yarım saat önce içildiği takdirde gözle görülür bir incelme söz konusudur. Form çayları kullanıyorsanız içeriğinde tarçın, kekik gibi kan şekerini dengeleyici özelliği bulunan çayları tüketmenizi tavsiye edebiliriz. Evde yapabileceğiniz çaylardan da bahsetmek gerekirse; kiraz sapı, mısır püskülü, zencefil, biberiye, funda yaprağı gibi bitkilerin eklenerek yapıldığı bitki çayları vücuttaki fazla suyun dışarı atılmasına ve zayıflamaya yardımcı olur. Yeni konuda görüşmek üzere hoşça kalın

Son Güncelleme: 03.09.2015 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.