12 Ocak 2016 Salı 19:32
TÜİK Tavuk yumurtası üretimi azaldığını açıkladı ?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı Kasım ayı kümes hayvancılığı üretimi rakamlarını açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi 2015 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 azaldı.

Kesilen tavuk sayısı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azaldı. Kasım ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 4,6, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 arttı.

Tavuk eti üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı. Kasım ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 7,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,9 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 azaldı.

Son Güncelleme: 12.01.2016 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.