03 Haziran 2016 Cuma 10:33
Türk Hava Yolları, Bakü'de 25. Yılını Kutluyor

Türk Hava Yolları (THY) Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye düzenlediği uçuşların 25 yılını kutluyor.

Haftalık tek uçuşla başlayan Bakü seferleri, bugün günde 5 frekans ile gerçekleştiriliyor. Bakü uçuşlarının yanı sıra THY, Gence ve Nahçıvan'a da seferler düzenliyor.

THY'den yapılan açıklamada, "Bugün Azerbaycan ve Türkiye arasında mevcut bulunan ticari bağların ve kardeşlik ilişkilerinin gelişiminde önemli bir pay sahibi olan milli hava yolu, 25 yıldır ülkedeki faaliyetlerini bilfiil sürdürmekte. Uçuşların 25. yıl dönümü nedeniyle bugün başkent Bakü'de gerçekleştirilecek gala etkinliğine, başta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov olmak üzere; Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Alper Coşkun, Türk Hava Yolları'nın Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Türk Hava Yolları'nın İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay ve iki ülkenin resmi makamlarından çok sayıda üst düzey temsilcinin hazır bulunması bekleniyor." denildi.

BAKÜ'YE SEFER DÜZENLEYEN İLK YABANCI HAVA YOLU ŞİRKETİ

THY'nin, Bakü'ye sefer düzenleyen ilk yabancı hava yolu şirketi olduğu belirtildi. Açıklamada "25 Mart 1991'de başlatılan uçuşların Azerbaycan'da yükselen bağımsızlık hareketiyle aynı döneme denk gelmesi, küresel taşıyıcının ülkenin bu mühim sürecinde etkin bir figür profili kazanmasına olanak sağlamış. Bugün bayrak taşıyıcı hava yolunun uçuş düzenlediği en yoğun hatlardan biri olan başkent Bakü'nün Türk dünyasında açılan ilk uçuş noktası olması; Türk Hava Yolları'nın Azerbaycan havacılık pazarında önemli bir aktör olmasına ve ayrıca iki kardeş ülkenin mevcut ilişkisine de büyük ölçüde katma değer sağlamasına sebebiyet vermekle birlikte, aynı ivmenin istikrarla sürdürülmesi noktasında da güçlü bir zemin teşkil etmekte" ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 03.06.2016 10:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.