30 Mart 2016 Çarşamba 11:38
Türk Telekom 81 ilde üç kat daha hızlı 4.5G sunulacak

Türk Telekom gerçekleştirdiği toplantıyla hayatımıza girmesine 2 gün kala 4.5G ile ilgili vizyonunu paylaştı. 1 Nisan'dan itibaren mobilde saniyede 1 gigabit indirme hızını 81 ilde birden sunacaklarını belirten Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, "Böylece Türk Telekom, en hızlı 4.5G'den 3 kat daha hızlı olan Giga 4.5G teknolojisini Türkiye'de müşterilerine sunabilen ilk operatör olacak" dedi. Türkiye'nin neresinde olursa olsun, Türk Telekom müşterilerinin, en yüksek performansı, en güvenilir ve kesintisiz bağlantıyı yaşayacağını belirten Aslan, "Tüketiciler, 4.5G'de farkı Türk Telekom'un fiber güçlü 4.5G'si ile daha iyi anlayacaklar. 4,5G hizmetini müşterilerimize ulaştırmak için en kritik frekanslarda en geniş bant aralığına sahibiz. 4,5G hizmetlerinde spektrum çok önemli. Ama en az onun kadar önemli bir şey var ki o da fiber altyapısı. Türk Telekom olarak 4.5G'de abone başına hem en geniş frekans aralığına hem de kaliteyi kesintisiz bir şekilde sunabilmek için 4.5G baz istasyonlarını 81 ilde çepeçevre saran fiber ağa sahibiz" ifadelerini kullandı.

AVRUPA'DAN DAHA İYİ OLACAK

Aslan, ilk günden itibaren tüketicilerin, fiber güçlü 4.5G'nin farkını yaşayacaklarına işaret ederek, "Sadece en yüksek hıza değil, en yüksek kapasiteye de bizim müşterilerimiz sahip olacak. Türkiye'nin her yerinde fiberi olan tek şirketiz. 4,5G'de konuşulan hızları verebilmek için fiber altyapısına da sahip olmak lazım" değerlendirmesinde bulundu. Fiber uyumlu baz istasyonlarının sayılarının her geçen gün arttığı bilgisini veren Aslan, "Avrupa'da fiberle bağlı baz istasyonlarının toplam baz istasyonuna oranı yüzde 20. Bizim birinci günde bu seviyemiz yüzde 70 olacak. Avrupa'nın hızı bize göre oldukça düşük. Türk Telekom müşterilerinin yaşayacağı 4,5G deneyimi, Avrupa'dan daha iyi olacak" dedi.

Altyapı '6G' için bile yeter

Aslan, altyapılarının 4.5G ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte olup olmadığı yönündeki soruya, "5G, 6G, hatta daha sonrasını bile karşılayabiliriz. Bu yüzden hep sadece hız değil, kapasite de önemli diyoruz" yanıtını verdi. İçeriğin önemine de değinen Aslan, bu konuya verdikleri önemin bir göstergesi olarak yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Vaatler yerine gelecek

RAMİ Aslan, 4.5G teknolojisiyle ilgili vaatleri yerine getirememekle ilgili bir endişelerinin olup olmadığı yönündeki soruyu, "Herhangi bir endişe taşımıyorum. Sunduğumuz şeyler veriliyor olacak. Altyapı elbette bir günde verilebilecek bir şey değil, devam eden bir süreç ama çok iyi tecrübeler müşterilerimizi bekliyor olacak" şeklinde yanıtladı.

FİBER ALTYAPIYLA MÜMKÜN

Giga 4.5G teknolojisinin, ancak ülkenin her yanını saran fiber altyapıyla mümkün olabileceğine dikkati çeken Aslan, şöyle devam etti: "81 ilde aynı anda gigabit hızında mobil iletişim devrini başlatmaktan, 5G'nin vaat ettiği hızları bugünden Türkiye ile tanıştırmaktan gurur duyuyoruz. Türk Telekom müşterileri, iletişim ve eğlence ihtiyaçlarına, dünyanın en yüksek hız ve kapasite deneyimiyle ulaşabilecekler. Fiber Güçlü 4.5G, sadece yüksek hızlı internet erişimi değil aynı zamanda HD kalitesinde mobil televizyon deneyimi, kırsal bölgelerde dahi yüksek performanslı ve kesintisiz iletişim olanağı ve sabit internette olduğu gibi mobilde de yüksek veri indirme ve yükleme hızı ve kalitesi sunuyor."

2.5 MİLYON MÜŞTERİ HAZIR

TÜRK Telekom networku içinde yer alan telefonların ne kadarının 4.5G'ye hazır olacağı sorusuna Aslan, "Sektör ortalamasının yüzde 10 önündeyiz" yanıtını verdi. Her geçen dakika yeni müşterilerin 4.5G uyumlu SIM karta geçiş, ya da telefon alımlarına devam ettiklerini anımsatan Aslan, şu an için 2-2.5 milyon civarında abonenin bu hıza erişecek durumda olduğunu kaydetti.

Yatırımda işbirliğine açığız

ASLAN son dönemde çok konuşulan fiber altyapı yatırımları ve Türkiye'deki fiber hattın yaklaşık yüzde 80'inine sahip olan Türk Telekom'un diğer operatörlerle fiber paylaşımı konusuna da değindi. Aslan, "Ne kadar yatırım yaparsanız, rekabette o kadar iyi olursunuz" dedi. Aslan bundan sonraki yatırımlar için operatörlerle işbirliğinden mutluluk duyacaklarının altını çizerek, "Fakat biz yatırımlarımızı durdurmayacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.03.2016 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.