12 Eylül 2015 Cumartesi 09:27
Türkiye büyümede Avrupa'yı solladı

Türkiye bu büyüme oranıyla, AB üyesi ülkeler arasında yüzde 4,8 büyüyen Malta ve yüzde 4,4 büyüyen Çek Cumhuriyeti’nden sonra üçüncü sırayı aldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Avrupa İstatistik Ofisi’nden (Eurostat) verilerine göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,8 ile beklentilerin üzerinde büyüdü. Aynı dönemde, 28 üyeli Avrupa Birliği (AB) ve 19 üyeli Avro Bölgesi’nde ortalama büyüme sırasıyla yüzde 1,9 ve yüzde 1,5 düzeyinde gerçekleşti. Böylece Türkiye ekonomisi, küresel büyümeye ilişkin tedirginliklerin arttığı son dönemde büyümesini sürdürerek, birçok Avrupa ülkesini geride bıraktı. 

26 ÜLKENİN 24’ÜNDEN DAHA YUKARIDA

Türkiye 2. çeyrekte, AB ülkeleri arasında, henüz sonuçları açıklanmayan İrlanda ve Lüksemburg dışındaki 26 ülkenin 24’ünden daha iyi bir büyüme performansı sergiledi.

Son Güncelleme: 12.09.2015 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.