25 Ekim 2016 Salı 16:52
Türkiye Faizsiz Finans Sektöründe Parlamak İçin Çalışmalara Hız Verdi

Katılım bankalarının bankacılık sektörü içerisindeki payının ise yüzde 5,1 olduğuna işaret eden Şimşek, sektörün kendisi için koyduğu hedefin 2025'e kadar söz konusu payı yüzde 15'e yükseltmek olduğunu bildirdi.

SEKTÖR MASAYA YATIRILDI

Şimşek, geçen hafta cuma günü yaptıkları Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısında da faizsiz finansın Türkiye ve dünyadaki görünümünü ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

"TÜRKİYE PASTADAN DAHA FAZLA PAY ALACAK"

Faizsiz finans sisteminin uluslararası finans ve kalkınma camiasının dikkatlerini çevirdiği bir alan olduğuna ve bu alanın önümüzdeki dönemde ağırlığını artırmaya devam edeceğine işaret eden Şimşek, "Son yayımlanan raporlar sektörün şu an 2 trilyon dolar civarında olan büyüklüğünün önümüzdeki beş yıl sonunda 3,5 trilyon dolara çıkabilecek potansiyeli olduğunu göstermektedir. Bu potansiyelden en fazla yararlanan ülkelerden biri olmak için çalışmalarımız süratle devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"CAZİBESİ YÜKSEK"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, faizsiz finans sektörünün, Londra, Dubai, Hong Kong veLüksemburg gibi dünyanın önde gelen finans merkezlerinin de ilgisini çektiğini ve sektöre yatırımların giderek arttığını belirterek, "Cazibesi yüksek. Bu merkezlerin yanı sıra son dönemde Avustralya, Güney Kore, Filipinler ve Azerbaycan da bu alanda gelişme gösteren yeni piyasalar olarak ortaya çıkmaktadır. Çin, İpek Yolu Projesi kapsamında Müslüman ülkelerle bağını geliştirmek ve alt yapı yatırımlarında kaynak çeşitliliği sağlamak amacıyla İslami finans ürünleri kullanmak üzere girişimlerde bulunmaktadır. Birleşmiş MilletlerSürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesinde İslami finans önemli bir alan olarak görülmektedir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.10.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.