09 Haziran 2016 Perşembe 17:13
Türkiye, İş Makinelerı İmalatında Avrupa 9'uncusu

ITE Turkey İş ve İnşaat Makineleri Grup Direktörü Nezih Çağın, Türkiye'nin, iş makineleri imalat sanayisinde Avrupa'nın 9. büyük ülkesi olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye, Çin'den ve Hindistan'dan sonra son 8 yıldır en hızlı büyüme oranına sahip ülke konumunda." dedi.

Uluslararası İş Makineleri, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı ANKOMAK, 21. kez sektör profesyonellerini buluşturdu. 1- 5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen fuarı 178 katılımcı firmayla birlikte 62 ülkeden yaklaşık 8 bin kişi ziyaret etti. İnşaat makinelerinin yanı sıra madencilik, doğaltaş ve tünelcilik makineleri sektörlerinden ilgili ürün, hizmet ve teknolojilerin de sergilendiği fuarda "Yurtdışı Alım Heyetleri Programı" çerçevesinde Lübnan, Irak, Filistin, Sudan ve Umman'dan gelen profesyonel ziyaretçiler beş gün boyunca katılımcı firmalarla görüşmeler gerçekleştirdi.

ITE Turkey İş ve İnşaat Makinaları Grup Direktörü Nezih Çağın, iş ve inşaat makineleri sektörünün 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 10 büyüme gösterdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Sektör temsilcileri geçtiğimiz beş gün boyunca Avrasya bölgesinin uluslararası buluşma platformu olan ANKOMAK 2016'da bir araya geldi. Sektörün en köklü fuarı olan ve bu yıl 21'inci kez düzenlendiğimiz ANKOMAK'ta 62 ülkeden 7.406 sektör profesyonelini ağırladık. Kendi organizasyonumuzla getirdiğimiz "Yurtiçi ve Yurtdışı Alım Heyetleri Organizsyonları'yla da fuar süresince birebir iş görüşmeleri gerçekleşti. Fuarın sektörün büyümesine olumlu katkılar sağladığı inancındayız."

Türkiye'nin, iş makinaları imalat sanayisinde Avrupa'nın 9. büyük ülkesi olduğunu kaydeden Çağın, Çin'den ve Hindistan'dan sonra son 8 yıldır en hızlı büyüme oranına sahip ülke konumunda olduklarına değindi. Çağın ardından şunları belirtti:

"Türkiye'de 45 yıldır iş makineleri imal ediliyor. İnşaat makinaları sektörü aynı zamanda ihracat konusunda da Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. Türk iş makinaları sektörü, 25'i AB ülkeleri olmak üzere, 127 ülkeye 1,2 milyar dolarlık ihracat yapıyor ve 2023 yılında ihracatın 10 milyar doların üzerine çıkması hedefleniyor. Türkiye iş ve inşaat makineleri sektörünün, pazar büyüklüğü bakımından, Çin ve Hindistan'dan sonra en hızlı büyüyen bir pazar olması, ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşıyor."

Son Güncelleme: 09.06.2016 17:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.