19 Ağustos 2015 Çarşamba 15:31
Türklerin aldığı en büyük ihale Limak'ın

Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı ihalesini 4.34 milyar dolara aldı. Firma bir Türk şirketinin yurtdışında kazandığı en büyük ihaleyle bu alanda bir rekora imza
Limak İnşaat, 4.34 milyar dolarla bir Türk firmasının yurtdışında aldığı en büyük ihaleyi kazandı. Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası yapım ihalesini kazanan şirket, ilk etapta 13 milyon yolcu kapasiteli inşa edilecek olan havalimanının kapasitesini daha sonra yapılacak iyileştirmelerle 25 milyona kadar çıkarabilecek. Bütçesi tamamen devlet tarafından karşılanacak olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı projesinde ana yüklenici olan Limak İnşaat, devrin ardından iki yıl süreyle bakım ve onarım hizmeti de verecek. Öte yandan terminal inşaatının tamamlanmasının ardından operasyona geçiş süreci de yürütülecek.

ROSTOV'U DA KAZANDIK 
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Kuveyt yeni terminalinin inşaatı uzun zamandan bu yana takip ettiğimiz bir projeydi. Yurtdışında bu ölçekteki bir projeyi bir Türk şirketi olarak aldığımız için son derece mutlu ve gururluyuz. Havalimanı inşaatı ve işletmesi konusunda son yıllarda çok önemli projelere imza attık. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binasını inşa ettik ve işlettik. Kosova'da Priştine Havalimanı'nı terminalini inşa ettik ve işletiyoruz. Mısır'da Kahire Havalimanı'nda ikinci terminal binasının inşaatına devam ediyoruz" dedi. Son olarak Rusya'da Rostov Havalimanı'nda yeni terminal binası inşaatını da kazandıklarını hatırlatan Özdemir, "Dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Üçüncü Havalimanı'nı inşa eden ve işletmesini yapacak olan konsorsiyumda yer alıyoruz. Limak olarak Türk bayrağını bu anlamda dünyada dalgalandırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 
Uluslararası Havacılık Örgütü (IATA) standartlarına göre çok üst düzeyde yolcu memnuniyeti ön planda tutularak tasarlanan yeni terminal binası çevre konusunda da oldukça hassas. İnşaat süresince ortalama 5 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. 

ÇATIDA 12 MW'LIK GÜNEŞ PANELİ
Çatısı güneş panelleriyle kaplanacak olan yeni terminal binası, Leed Gold sertifikası alarak çevrecilik alanında bu düzeyde akreditasyonu olan ilk yolcu terminali olmayı hedefliyor. Toplam 700 bin metrekarelik alana sahip yeni terminal binasının çatısına konulacak yaklaşık 66 bin güneş paneli 12 MW'lık kurulu güce sahip olacak.

Son Güncelleme: 19.08.2015 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.