22 Haziran 2017 Perşembe 02:02
Uygun fiyata ev satın alabilmek için yapmanız gerekenler!

Uygun fiyata ev satın alabilmek için yapmanız gerekenler!

Ev sahibi olmak bir insanın hayatı boyunca vereceği önemli yatırım kararlarından biri olarak öne çıkıyor. Bu aşamada dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmesi için birçok konut projesi hayata geçirilmiş durumda. Uygun vadeler ve fiyatlar ile satışa sunulan birçok proje ile kira öder gibi ev sahibi olmanın yolu açılıyor. Uygun fiyata ev sahibi olabilmek hayal değil! Uygun fiyata ev sahibi olabilmek için TOKİ kuralarına katılabilir, gayrimenkul müzayedelerine göz atabilir ve konut kredisi alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

1. TOKİ kuralarına katılım gösterin
Toplu Konut İdaresi Türkiye’nin birçok farklı şehrinde uygun fiyata satın alınabilecek konut projelerini hayata geçiriyor. TOKİ, konutların yanı sıra sosyal tesislere de yer verdiği projelerini şehir merkezlerinin dışında konumlandırmayı tercih ediyor. Satılık daire arayışında olan birçok kişiyi uygun fiyat ve taksitlerle ev sahibi yapan TOKİ’nin projelerini takip ederek ev sahibi olabilirsiniz. Ancak TOKİ projelerinden ev sahibi olmak istiyorsanız projenin bulunduğu lokasyonda yaşamalı ve proje dar gelirlilere özel ise durumunuzu belgelemelisiniz. TOKİ’nin web sitesini belirli periyotlarla takip ederek kendinize en uygun olduğunu düşündüğünüz proje için başvuruda bulunabilirsiniz.

2. Gayrimenkul müzayedelerine kaçırmayın

Kamu, banka, özel kuruluş veya markalı konutları ve ticari projeleri içeren gayrimenkul müzayedeleri düzenleyen TURYAP, Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde konut ya da arsaların satışa çıkarılmasını sağlıyor. TURYAP’ın düzenlediği bu açık arttırmalara katılım göstermek için evin fiyat aralığına göre belirlenen teminatı ödemelisiniz. TURYAP’ın web sitesini belirli zaman aralıklarıyla takip ederek kendinize en uygun gayrimenkulü bulabilirsiniz.

3. Konut kredisi alternatiflerini göz ardı etmeyin

Yıllardır ev sahibi olmayı mı düşünüyorsunuz? Kenarda peşinat olabilecek tutarda paranız varsa konut kredisi kullanmayı da düşünebilirsiniz. Bankalar konut kredisi kullandırırken evin fiyatının en az yüzde 20’lik kısmının peşin olarak verilmesini şart koşuyor. Farklı faiz ve vadelerle konut kredisi alternatifleri sunan bankalar, bu krediyi verirken geçmişteki kredi borçlarınızın, haciz ve dava kayıtlarınızın olup olmadığını kontrol ediyor.

Son Güncelleme: 22.06.2017 02:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.