11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Van depremi: 60 ölü çok sayıda yaralı
7,2 büyüklüğündeki deprem Doğu ve Güneydoğu'da birçok ilde hissedildi. İlk belirlemelere göre Van'ın Merkezinde 15, Erçiş'te 45 kişi hayatını kaybetti çok sayıda ağır yaralı olduğu bildiriliyor.

 

 

Van'ın Tabanlı köyünde saat 13.41'de 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Merkeze bağlı Ilıkkaynak köyünde saat 13.48'de 5.4, merkeze bağlıGedikbulak köyünde ise saat 13.56 itibariyle 5.5 büyüklüğünde iki depremdaha meydana geldiğini açıklandı. Halkalı köyünde saat 14.32'de 5.5,Kurubaş köyünde ise saat 14.10 itibariyle 4.7 büyüklüğünde iki deprem dahaölçüldü.

Kandilli Rasathanesi yetkilileri, depremin moment büyüklüğünün 7.2 olduğunu ve "çok şiddetli" kategorisinde yer aldığını belirtti.

Hasar ve Can Kaybı Var


İlk belirlemelere göre Van'ın Merkezinde 15, Erçiş'te ise 45 kişi hayatını kaybetti; çok sayıda ağır yaralı olduğu bildiriliyor.
Yaralılar Hastanelere Kaldırılıyor

Bu arada, depremde yıkılan bazı ev ve iş yeri enkazından çıkarılan yaralılar, hastanelere ulaştırılmaya başlandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle hastalar bahçeye taşındı. Depremdeki enkazdan yaralı kurtarılanyaklaşık 50 kişiye ilk müdahaleleri hastane bahçesinde yapılıyor. Bazı yaralılar da askeri ve sivil ambulanslarla çevre illere sevk ediliyor.

7 Katlı Bina Yıkıldı


Depremde kent merkezindeki bazı binalar da çöktü. Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya
çalışıyor.

Erciş ve Muradiye'de Çok Sayıda Ev Yıkıldı

Erciş ve Muradiye ilçelerinde deprem çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Bazı enkazlardan duman yükselirken, telefon ve elektrik hatları da çalışmıyor. Bazı yollar ulaşıma kapanırken, ilçe hastanelerindeki hastalar binalardan çıkartıldı.
Öte yandan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitime bir hafta ara verildi.

Havalanı Uçuşa Açık

Depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Van Havaalanı'nın uçuşa açık olduğunu belirtti.
Yıldırım, bölgedeki vatandaşların kendilerine ulaşılabilmesi için 112 ve 155'e tüm operatörlerden mesaj atıp, yardım isteyebileceklerini söyledi.

Öte yandan Enerji Bkanı Taner Yıldız, "Hastanelerin elektrik ihtiyacını karşıladık, bölgeye kontrollü elektrik veriliyor." dedi.


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.