07 Haziran 2017 Çarşamba 23:03
Vodafone Ve Huawei 'Techcity2.0' Projesini Başlattı

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye ve Huawei, dünyanın önemli başkentlerinin teknolojik altyapısını dönüştürmek amacıyla başlatılan "TechCity" (Teknoloji Şehri) projesinin ikinci aşaması için iş birliği anlaşması imzaladı.

Vodafone Türkiye açıklamasına göre, Huawei ve Vodafone Türkiye, TechCity2.0 projesini İstanbul'da başlattı. Bu yeni proje, Vodafone Türkiye ile her iki tarafın da daha geniş bir iş birliği yapmasını sağlayacak.

TechCity2.0 projesi ile her iki şirket de sadece yeni teknolojileri sağlamak ve bunları ticari olarak devreye almak için iş birliği yapmayı sürdürmekle kalmayacak; aynı zamanda çeşitli teknoloji ve çözüm kümeleri sunarak ticari başarı ve sosyal değerlerin gelişmesini sağlayacak.

Proje anlaşması, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan ve Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı James Chen tarafından imzalandı. İstanbul, Mayıs 2016'da dünyanın önde gelen 14 Teknokentinden (TechCity) biri seçilmişti. Proje, İstanbul'daki megakent sorunlarına çözümler üretiyor; yenilikçi teknoloji ve hizmetler sunarak hayatı kolaylaştırarak, iletişim deneyimini geliştiriyor.


- TechCity bazı ileri teknolojileri devreye soktu


TechCity projesi geçen yıl bazı ileri teknolojileri Türkiye'de başarıyla devreye soktu. Vodafone Türkiye sponsorluğundaki Beşiktaş stadyumunda TechCity projesi kapsamında 4*4 MIMO ve CRAN teknolojisi kullanıldı. Bu sayede stadyumu dolduran binlerce kişiye "mükemmel" bir kapasite ve hız sağlandı.

Stadyumun mağazasında, Huawei Lampsite baz istasyonuyla dünyanın ilk ticari lisanslı ve lisanssız bantlarını (LAA 3CC) birleştiren (LAA CC) teknolojisi kullanılarak 400Mbps hızlarına ulaşıldı. Kapsama alanı ve kapasiteyi artırmak için DRAN ve Easy Macro çözümleri kullanılarak, üniversite alanları, oteller, konser, sosyal etkinlik alanları ve çok kalabalık ulaşım yolları gibi yoğun alanlarda en iyi internet deneyimi sağlandı.

Vodafone Türkiye ve Huawei, GL frekans (spektrum) paylaşım çözümünün dünyadaki ilk denemesini Vodafone'un İstanbul'daki ticari ağlarında yakın zamanda gerçekleştirdi. Bu yenilikçi çözüm, hem LTE veri hızını hem de hücre kapasitesini artıran GSM ve LTE arasındaki frekans paylaşımını mümkün kılıyor.

LTE, 5M ile karşılaştırıldığında, LTE tepe noktası oranı yaklaşık yüzde 80 artıyor. Bu da müşterilerin daha yüksek hızlara ulaşmasını ve daha iyi bir 4.5G deneyimi yaşamalarına imkan sağlıyor.


- "Proje, dijital hedeflerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olacak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye CEO'su Deegan, Vodafone'un küresel stratejik ortaklarından Huawei ile olan iş birliğini, İstanbul'da en iyi mobil teknolojilerini sunmayı sürdürecek şekilde genişletmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Deegan, şunları kaydetti:

"Vodafone olarak, her ülkenin vatandaşlarının ve işletmelerin, saniyede 1 gigabitlik yaygın bağlanabilirlik, düşük gecikme süresi ve güvenilir performans sağlayan sağlam, gelecekte de kullanılabilir sabit ve mobil teknolojilerden yararlanılan bir 'Gigabit Toplumu' olmayı hedeflemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada, gelecekte 5G teknolojileri ile elde edeceğimiz yüksek verimlilik ve kapasite çok önemli hale gelecek. Vodafone, müşterilerine yüksek verimlilik ve kapasite sunmak için dünya çapında 5G teknolojilerinin geliştirilmesine öncülük ediyor.

Gigabit Toplumu'nun gelecekteki uygulamaları için gerçek sağlayıcıların fiber optik, nesnelerin interneti ve 4.5G-5G mobil teknolojileri olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin dijitalleşmesine öncülük eden bir şirket olarak, müşterilerimize mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunma çabamızı sürdürüyoruz. Huawei ile başlattığımız TechCity2.0 projesi, İstanbul'daki müşterilerimize hizmetler ve yenilikler sunarak bu hedefleri gerçekleştirmemize yardımcı olacak."

Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi Başkanı James Chen de projenin, operatörlerle birlikte ileri teknolojilerin denendiği, ticari başarı gösterme ve toplumsal sorumluluk almak için çok önemli bir platform olduğuna dikkati çekti.

James Chen, "TechCity projesini Vodafone Türkiye ile beraber ticari ağlara taşımaktan mutluluk duyuyoruz. Son bir yıl içinde tatmin edici bir performans aldık. Huawei, müşterilerin ticari başarısını güvence altına almak için teknik yenilikler sunmaya kendini adamıştır. TechCity2.0 projesi, Vodafone Türkiye'nin daha iyi bağlantılı bir şehirde genişbant, sayısallaştırma ve sosyal güvenlik konularındaki liderliğini korumasına destek olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 08.06.2017 15:58
Anahtar Kelimeler:
VodafoneHuawei
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.