15 Kasım 2017 Çarşamba 21:34
Yemek ve Alışverişlerde Kullanılan Kartlar O Günde Kullanılamayacak!

Restoranlar, yemek çeki ve yemek kartı firmaları tarafından uygulanan faiş komisyon oranlarını protesto etmek için tarih belirledi. 25 Aralık 2017 tarihine kadar komisyon oranlarında iyileştirme yapılmaması halinde restoranlardan bu çek ve kartlara boykot yapılacak.

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından alınan karar ile, yemek çekleri ve yemek kartları firmaları tarafından uygulanan yüksek komisyon oranları için boykot kararı alındı. Komisyon oranlarının çok yüksek olduğunu, 25 Aralık 2017 tarihine kadar kabul edilebilir, makul bir seviyeye çekilmesini bekleyeceklerini, eğer bir iyileştirme olmazsa da kart kullanımlarını boykot ederek, bu kartlar ile ödeme almayacaklarını belirttiler.

Yüzde 10 ila 12 aralığına kadar yükselen komisyon sebepleriyle firmaların elde ettikleri kârlarda önemli bir düşüş yaşandığını, bu konunun uzun zamandır gündemde olduğunu, 10 Ağustos 2017 tarihinde Yemek Çekleri İskonto Oranları Hakkında Zorunlu Mesleki Karar’ın İstanbul Ticaret Odası’nın girişimi ile meclis kararı alındığını ifade eden TÜRES yetkilileri, İTO tarafından alınan kararın uygulanabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve ilgili tüm STK’lara çağrıda bulunduklarını, yemek çeki ve yemek kartı firmalarının komisyon oranlarını makul bir seviyeye çekmemeleri halinde 1 günlük boykot kararı alındığını, o gün milyonlarca insanın bu kartları kullanamayacaklarını ifade etti.

Yüksek yemek kartı komisyon oranları uzun zamandır sivil toplum örgütleri ve derneklerin gündeminde olup, bu kartları sağlayan ve sunan firmalar ile iletişim kurulması, komisyon oranlarının düşürülmesi konusunda oldukça önemli girişimler gerçekleştirilse de İTO tarafından alınan karar dışında bir gelişme kaydedilememişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.