17 Ağustos 2015 Pazartesi 10:39
Yünlü Giysiler Nasıl Temizlenir ?

Yünlü kıyafetler diğer kıyafetlere göre daha hassas ve kullanımı zor olmaktadır. Yıkama aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar içermektedir. Yünlü kıyafetlerinizin zarar görmesini istemiyorsanız bu yıkama aşamasına önem verilmesi gerekmektedir. Küçük bir hata ya da dalgınlık sonucu kıyafetlerin bir daha kullanılmama durumu ile karşılaşılması beklenen ve karşılaşılan bir durum olmaktadır.

Daha kıymetli ve emek verilerek hazırlanan yünlü kıyafetler için hazin sonlarla karşılaşılmaması için gereken özenin gösterilmesi sorunları ortadan kaldırmaktadır. Öncelikle beyaz ve renkli çamaşırlar gibi yünlü çamaşırlar da ayrı yıkanmaktadır. Böylece hem su hem elektrik hem deterjandan tasarruf edilmekte hem de kıyafetlere zarar verilmeden yıkanması sağlanmaktadır.

Yünlü Giysileri Yıkama Yöntemleri:

Öncelikle imkân var ise yıkanmaması tavsiye edilmektedir.


Yünlü olması nedeniyle çok su çeken kıyafetlerin sererek kurutulması gerekmektedir. Sıkılması ya da asılması sonucu sünme gerçekleşebilmektedir.


Makinanın yünlü yıkama programında ve soğuk su ile yıkanması önerilmektedir.


Evin suyu kireçli ise kıyafetleri sertleştirmemesi için mutlaka kireç önleyici kullanılması gerekmektedir.[ads2]
İpek veya yünlüler için üretilen sıvı deterjanı kullanılmalı ve sıcaklık 30 derece olarak ayarlanmaktadır.
Yumuşatıcı kullanılması da faydalı olmaktadır.


Yünlü kıyafetlerin yıkanırken sünmemesi içinse, bir yastık kılıfı ya da hurç içine katılıp öyle yıkanması sünmesini engellemektedir.


Yukarıdaki pratik bilgiler dikkate alındığı takdirde yünlü giysiler gönül rahatlığı ile yıkanmakta ve işlem hasarsız bir şekilde sonuçlanmaktadır. Ayrıca eğer mümkün ise hiç yıkanmaması en sağlıklı yöntem olmaktadır.

Son Güncelleme: 17.08.2015 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.