05 Ağustos 2015 Çarşamba 18:01
Zeki Sezer ( 1957)

1957 yılında Eskişehir'de doğdu. M.Rüştü Uzel Kimya Teknik Lisesi ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü'nden mezun oldu. Lise ve üniversite yıllarında çeşitli kulüplerde voleybol oynadı. Askerliğini, 4 aylık kısa dönem olarak 1983 yılında Antalya'da yaptı. İş hayatına, 1975 yılında kimya teknisyeni olarak başladı. Kimya mühendisi olarak sürdürdü. 

1988'den itibaren DSP'de görev aldı. Çankaya ilçe yöneticisi, Ankara İl Başkan Vekilliği yaptı. 1991'de Parti Meclisi üyesi oldu. İki dönem Genel Sekreterlik yaptı. 2001 yılından itibaren DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. 1999 genel seçimlerinde Ankara Milletvekili seçildi. DSP Genel Başkanlığı'na seçildi. Bilahare bu görevinden ayrıldı.

57. Hükümet'te Parlamento ile İlişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü ve ETİ Holding A.Ş Genel Müdürlüğü'nden sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası.

 

HABER

"Evime haciz geliyor"
26 Şubat 2013

DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer 2009 yılında Başbakan Erdoğan'a söylediği bir sözden dolayı dava açtığını belirterek, Erdoğan'a çağrıda bulundu: "Bugün evime haciz geliyor nakit ödeyecek param yok."

Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tazminat davasına maruz kalan DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, bugün evine haciz geleceğini belirterek Başbakan'a çağrıda bulundu. "Bu rakam az değil. Ödeyecek nakit param yok."

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Uyan Türkiyem programında Tahir Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan'ın kendisine açtığı tazminat davasına değindi. Zeki Sezer, bir törende yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin lira tazminat davasına maruz kaldı. Mahkemenin ise 10 bin liraya hükmettiğini belirten Sezer şunları söyledi:

'HAKARET AKLIMIN UCUNDAN GEÇMEZ '

'Çok üzgünüm. Bana genelde 'Senden siyasetçi olmaz' diyenler, 'Sen siyasette başarılı olamazsın' diyenler, yeterince sert olmadığımı masaya vurmadığımı söylüyorlardı. Katıldığım bir televizyon programında çok ağır konuştuğumu düşünüyordum. Canlı yayında bu kadar da olur mu, biraz hata yaptım diye kendi kendime hayıflanırken bir partili telefon açtı.

'Genel başkanım çok iyiydi konuşmanız ama biraz daha sert olsaydınız' dedi. Böyle bir durumda kimseye hakaret etmke gibi bir niyetim olamaz. Biraz ağır kaçan sözler olmuş, belki kastını da aşan sözler olmuş ama hakaret amacı kesinlikle aklımın ucundan geçmez. '

Böyle bir şeye maruz kaldığı için üzgün olduğunu söyleyen Zeki Sezer, 'Bülent Ecevit 50 yılı aşkın süre Türkiye'de siyaset yaptı. Bu 50 yılda bir gazeteciyi bile mahkemeye vermedi ki; kendisine neler yapılmıştı. Bir vatandaşı bile, bir siyasetçiyi bile mahkemeye vermedi ' dedi.

Son Güncelleme: 05.08.2015 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.