10 Kasım 2016 Perşembe 14:58
10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Elazığ, Siirt, Mardin, Batman ve Bingöl'de anma törenleri düzenlendi.

Elazığ Öğretmenevi önündeki törende, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Cihanoğlu ile Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden etkinlikte konuşan Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dursun Fırat, Atatürk'ün, her şeyden evvel yeryüzünün bütün mazlum, mağdur milletlerine tam kurtuluş yolunu gösteren bir hürriyet ve istiklal örneği olduğunu söyledi.

Asker, inkılapçı, büyük siyaset adamı ve idealist Atatürk'ün her yönüyle bir dahi olduğunu ifade eden Fırat, "Dahi Atatürk, insanlık idealinin aşık ve mümtaz simgesidir. Faziletin sembolü, karanlığa düşmüş olanların ümit ışığı ve meşalesidir. Mekanı cennet, ruhu şad olsun." diye konuştu.

"Bilinmeyen yönleri ile Atatürk" konulu slayt gösterisinin sunulduğu programda, öğrenciler şiirler okudu. Atatürk'ün ölümünün yurt içi ve yurt dışı basındaki yankılarının anlatıldığı programda, oratoryo ve Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi.

Program, il protokolü tarafından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

- Siirt

Siirt'te, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır ve Siirt Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Muzaffer Gezer'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Atatürk'ün vefat ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığından çıkan askeri birlik, komando marşı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Kültür Merkezi'ndeki anma programında da "Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirildiği programda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen "Atatürk Resimleri" konulu sergi gezildi.

- Mardin

Mardin Hükümet Konağı'nda düzenlenen anma töreninde, Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Altan Er ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve Türk bayrağı yarıya indirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden törende de Piyade Binbaşı Çağlar Şimşek, Atatürk'ün askeri kişiliği hakkında bir konuşma yaptı.

Tören, öğretmen ve öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, okunan şiirler ve Atatürk'ü ve milli mücadeleyi anlatan sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Törenlere, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Batman
 

Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törende, Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Asma Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam eden anma programında, Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo, şiir ve müzik dinletisi yapıldı.

Duygulu anların yaşandığı program sonunda "10 Kasım" konulu resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- Bingöl

Bingöl'de Valilik önünde gerçekleştirilen anma töreninde, Vali Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Yarbay Erdoğan Keskin ve Belediye Başkan Vekili Sabri Alkış tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Bingöl Kültür Merkezi'nde devam eden programda, Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Olcay İletmiş, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından Mustafa Kemal Atatürk anısına şiirler okundu ve Valiliğin hazırladığı 'Atatürk' konulu slayt gösterisi sunuldu.

Program, Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ''10 Kasım Oratoryosu''nun seslendirilmesiyle sona erdi.

 

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü anma

Son Güncelleme: 10.11.2016 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.