26 Haziran 2015 Cuma 11:15
26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele Günü

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğünce madde kullanımının yol açtığı fiziksel hastalıkların çok çeşitli olduğuna dikkat çekildi.  

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele Günü dolayısıyla Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 1987 yılında alınan bir karar doğrultusunda uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihinin Uluslararası Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele Günü olarak kabul edildiği hatırlatıldı.  

Madde bağımlılığının tüm dünya genelindeki toplumların temel sağlık sorunlarından biri olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bağımlılık yapıcı maddeler, merkezi sinir sistemi üzerinde, sahte bir iyi oluş hali oluşturan unsurlardır. Madde kullanımının yol açtığı fiziksel hastalıklar çok çeşitlidir. Uçucu madde bağımlılığı, direk beyine etki etmesi sebebiyle, sinir hücrelerinde doğrudan harabiyete neden olarak geri dönüşü imkansız beyin hastalıklarına yol açabilir. Damar yoluyla bağımlılık yapıcı madde kullananlar ise aynı zamanda AIDS, Hepatit B, Hepatit C gibi hayatı ve toplum sağlığını tehdit eden hastalıklara daima açıktırlar. Madde kullanımının neden olduğu, fiziksel hastalıklar bunlarla sınırlı kalmamakta, karaciğer ve böbrek yetmezliği, damar hastalıkları ile depresyon ve benzeri ruhsal hastalıklara yol açmaktadır."

Son Güncelleme: 26.06.2015 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.