25 Şubat 2016 Perşembe 23:33
3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi

 Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüme dönmemeli. Belediyeler, vatandaşlar, inşaat firmaları kentsel dönüşümden kar beklememeli. Kentsel dönüşüm olası depreme karşı vatandaşlarımızı korumak için güvenli binaların yapılmasıdır" dedi.

Bu yıl 3.'sü düzenlenen "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi", Şişli Marriot Otel'de yapıldı.

Kongreye konuşmacı olarak katılan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönmemesi gerektiğini söyledi.

Yanılmaz, "Belediyeler, vatandaşlar, inşaat firmaları kentsel dönüşümden kar beklememeli. Kentsel dönüşüm olası depreme karşı vatandaşlarımızı korumak için güvenli binaların yapılmasıdır" ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşı her aşamada bilgilendirmenin önemine değinen Yanılmaz, "Elazığ’da 23 hektar büyüklüğünde, 8 mahallede bunu yapıyoruz. Her aşamayı vatandaşla paylaşıyorsanız kentsel dönüşüme ikna etmek kolay oluyor. Vatandaş, her aşamasında şeffaf davranılan dönüşüm projelerine canı gönülden katılıyor" diye konuştu.

Elazığ'da yürüttükleri sosyal projelere değinen Yanılmaz, şunları anlattı:

"Toplu ulaşımın üniversite öğrencilerine ücretsiz olduğu tek iliz. Öğrenciler adına bu bedeli biz ödüyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için seyir teraslı Kültür Parkı’nı hizmete sunduk. ‘Anne Üniversitesi’ adlı projemizle 2,5 ay boyunca kadınlarımıza aile içi iletişim dersleri veriyoruz. ‘Hayır Çarşısı’ projemizle ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kontörlü kartlar vererek alışveriş yapmalarını sağlıyoruz. Türkiye’de tamamen elektrikle çalışan otobüsleri ilimizde hizmete alacağız. Bu amaçla 15 otobüslük sözleşme imzaladık. Ayrıca büyük tematik parklar yaparak şehir kalitesini artıracağız.”

 

Son Güncelleme: 26.02.2016 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.