02 Mayıs 2015 Cumartesi 14:32
Annesiz kalan kuzuyu biberonla besliyor

ELAZIĞ  Elazığ'da annesi doğum esnasında annesi ölen ve "Menekşe" ismi verilen kuzu, kendisini biberonla besleyen çoban Cevat Akdağ'ın peşinden ayrılmıyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinden Erzurum yaylalarına gitmek üzere yola çıkan göçerlerden Cevat Akdağ ile kuzusu ''Menekşe'' arasında özel bir bağ oluştu.

Çoban Cevat Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi doğum esnasında ölen 2 aylık kuzuyu diğer koyunlardan uzak durduğu için biberonla beslediğini, ''Menekşe'' adını verdiği hayvanın, bu süreçte kendisine bağlandığını söyledi.

Menekşe'nin, sabahları meraya saldığı sürüye katılmadığını, dönüp kendisine koştuğunu anlatan Akdağ, "Sanki bana 'sütümü ver, ben gitmiyorum' diye sesleniyor. Sütünü verince diğer kuzuların yanına gidiyor. Öğlen vakti yine meleyerek yanıma geliyor, süt istiyor. Akşamları sürünün içerisine bıraktığım zaman durmuyor, yanıma geliyor, benimle yatıyor" diye konuştu.

Sürüyü otlatmak amacıyla sürekli yaylada olduğu için 4 çocuğunu çok sık göremediğini belirten Akdağ, ''Çocuklarım aklıma gelince Menekşe'yi çağırıyorum. O da hemen yanıma geliyor. Menekşe ile konuşuyorum, sütünü veriyorum. Çocuklarım yanımdaymış gibi oluyor" dedi. 

Son Güncelleme: 02.05.2015 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.