17 Nisan 2015 Cuma 10:15
AP'nin 1915 olaylarına ilişkin kararı

Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Ümit Karataş, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1915 olayları ile ilgili kararını kınadı.

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin sırtında bir yükmüş gibi gösterilmeye çalışılan sözde Ermeni soykırımı iddialarının gerek Türk gerekse dünya belgelerinde gerçekleşmemiş ve gerçekleşmesi mümkün olmayan koskoca bir yalan olduğunu belirtti.

 AP ve Vatikan'ın yüzyıllık yalana sarıldığını aktaram Karataş, şunları kaydetti:

"Soykırım denince akla Ermenilerin 'Hocalı kıyımı' gelir. Soykırım denince akla Bosna-Hersek ve Kosova'da Müslümanların vahşice katledilmesi gelir. Soykırım denince akla Cezayir'de Fransızların Müslümanları katletmesi gelir. Eğer sözde soykırım iddialarına bu kadar duyarlıysanız derhal Türk-İslam dünyasında akan kanın durması için dindaşlarınıza 'dur' deyin ve devamında dindaşlarınız tarafından bugüne kadar yapılan soykırımlardan dolayı bütün insanlıktan özür dileyin. Türk milleti asırlar boyunca gittiği her kıtaya, ülkeye ve şehirlere medeniyet götürmüş, fethettiği Avrupa, Afrika, Asya ve ada şehirlerine hoşgörü, medeniyet ve huzur getirmiştir. Tarihin ilk çağlarından beri kurdukları devletlerde tebaasının sevgi, saygı ve güvenini kazanmıştır. Türk-İslam tarihinde, hiçbir azınlığa ve kendi ülkesinde yaşayan tebaasına karşı soykırım, asimilasyon ve katliamlar yapmamıştır." 

Son Güncelleme: 17.04.2015 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.