12 Nisan 2015 Pazar 09:02
'Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri' programı

ELAZIĞ aa_picture_20150412_5021460_web.jpgaa_picture_20150412_5021461_web.jpgaa_picture_20150412_5021462_web.jpgaa_picture_20150412_5021463_web.jpg - Elazığ Belediyesince her ay düzenlenen "Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri" program kapsamında vefatının 1. yılında Seyda Molla Bahri Efendi anıldı.

 Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, belediye olarak bu tür kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini söyledi.

Her ay düzenledikleri "Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri" programı kapsamında kentin manevi kimliğinin oluşmasında büyük emeği olan kişilerin fikir ve düşüncelerini insanlara aktarmaya çalıştıklarını anlatan Yanılmaz, "Bugün şehrimizin manevi cephesinde emeği olan, maneviyat dünyamızda izler bırakan, bu toprakların harcı, çimentosu olan, kardeşliğin, samimiyetin ve Allah için sevmenin mücadelesini veren bir alim şahsiyeti Seyda Molla Bahri hazretlerini anıyoruz. Seyda Molla Bahri hazretlerini özellikle vefat yıl dönümü dolayısıyla bu tarihte anmayı planladık" diye konuştu.

Yanılmaz, Molla Bahri Efendi'nin hayatında huzur ve mutluluğu arayanları Allah'a kulluğa davet ettiğini, islami ilkeleri ve öğretileri bıkıp usanmadan sohbetlerinde anlatan büyük bir şahsiyet olduğunu dile getirerek, "Biz alimlerimizi Allah için severiz, sayarız ve izinden gitmekten de gurur duyarız. Onların varlıklarını Allah'ın bizlere bir lütfü olarak görürüz ve en güzel şekilde onlardan istifade etmeye çalışırız. İlimlerinden faydalanmayı bir nevi cihat olarak kabul ederiz" ifadesini kullandı.

Programa Molla Bahri Efendi'nin oğlu Ahmet Cemil Tunç ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 12.04.2015 09:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.