24 Ekim 2015 Cumartesi 09:24
Başbakan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

  Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "AK Parti 1 Kasım'daki seçimden sonra yeniden tek başına iktidar olsun. İstikrar devam etsin, güven devam etsin, güçlü hükümetler devam etsin. Türkiye büyüsün, Elazığ büyüsün" dedi.

Yılmaz, AK Parti Elazığ Kadın Kollarınca Kültür Park Konferans Salonunda düzenlenen programda, insanların sunulan hizmetin kıymetini bildiğini, ancak kadınların hizmetin değeri ve önemini çok daha iyi anladıklarını söyledi.

AK Parti'nin yaptığı birçok politikanın kadınlara doğrudan veya dolaylı çok önemli faydalar getirdiğini belirten Yılmaz, eğitim ve istihdamın yanı sıra siyasette de artık kadınların daha aktif olduklarını ifade etti.

Partisinin seçim vaatlerine değinen ve engellilere yönelik projelerini anlatan Yılmaz, "Yeni dönemde engelli kardeşlerimizle ilgili bir vaadimiz var. Engelli bireylerin aileleri tatile gidebilir, hacca gidebilir, başka bir vesileyle birkaç gün evinden uzaklaşmak zorunda kalabilir. Engelli çocuğunu rahatça bırakabileceği, güvenli şekilde hizmet alabileceği ortamları önümüzdeki dönemde daha da geliştireceğiz. Bu proje de kadınlar başta olmak üzere engellilere sahip ailelerimizin hayatını daha iyi bir noktaya getirecektir" diye konuştu. 

AK Parti'nin engellilerin, gençlerin, kadınların ve çocukların yanında olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Gençlere 'bedava internet' diyoruz. Genç bir kardeşimiz girişimci olmak isterse, projesini getirene 50 bin lira hibe desteği veriyoruz. İşini geliştirmek, büyütmek istiyorsa 100 bin lira faizsiz kredi vereceğiz. Bir de GENÇDES adını verdiğimiz program başlatacağız. Özellikle genç kızlar bununla daha çok ilgilenebilir. GENÇDES, KÖYDES, SODES ve BELDES gibi bir program. Önümüzdeki dönem GENÇDES programını başlatıyoruz. Gençlerin çıkaracağı dergilere, sanat, kültür ve sportif faaliyetlerine destek vereceğiz. Onları mutlaka takip etmenizde büyük fayda var."

- "Halkın desteğiyle, cenabı Allah'ın izniyle yeniden tek başına geleceğiz"

Yılmaz, daha sonra bir düğün salonundaki etkinlikte partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran genel seçiminde tek başına iktidar olamadıkları, yüzde 41 oy almalarına rağmen 18 milletvekili eksik kaldığı için tek başına hükumeti kuramadıklarını anımsattı.

Yılmaz, 1 Kasım genel seçiminin ana sorusunun "AK Parti tek başına iktidar olsun mu, olmasın mı?" olduğuna dikkati çekerek, "AK Parti, 1 Kasım'daki seçimden sonra yeniden tek başına iktidar olsun. İstikrar devam etsin, güven devam etsin, güçlü hükümetler devam etsin. Türkiye büyüsün, Elazığ büyüsün" dedi. 

Birçok reform yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bütün bunları yapan AK Parti'ye ne tür laflar ediyorlar, görüyorsunuz. Bir dertleri var. 'Bu AK Parti, bu ülkeyi çok büyüttü. Bu ülke çok güçlü hale geldi. Türkiye'nin önünü nasıl keseriz. AK Parti'yi tek başına iktidar olmaktan düşürerek yaparız' diyorlar. Dolayısıyla bütün dertleri, bütün senaryoları bunun üzerinedir. Son dönemde yaşanan provokasyonların da altında bu vardır. Tek bir amaçları var. 'AK Parti tek başına iktidar olmasın'. AK Parti'yi tamamen iktidardan uzaklaştıramayacaklarını biliyorlar. Ya tek başına iktidardır ya da iktidarın güçlü ortağıdır. Başka bir çaresi yok. 'Madem tamamen uzaklaştıramıyoruz AK Parti'yi iktidardan, hiç olmazsa yanına CHP gibi bir partiyi koyalım. Böylece AK Parti eskisi kadar reform yapamasın, eskisi kadar ekonomiyi büyütemezsin, eskisi kadar dış politikada etkili olamasın' diyorlar. Ama biz de 'tek başına iş başına' diyoruz. Bu halkın duasıyla, desteğiyle, cenabı Allah'ın izniyle yeniden tek başımıza iktidara geleceğiz."

Vatandaşlardan Türkiye'nin geçmişte yaşadığı krizleri bugün neden yaşamadığını düşünmesini isteyen Yılmaz, "Bakın geçmişte dünyada kriz yoktu ama bizde kriz vardı. Şimdi dünya bir kriz yaşıyor. Avrupa, birçok ülke kriz içinde ama Türkiye çok şükür bir kriz yaşamıyor. Türkiye büyümeye devam ediyor, istihdam üretmeye devam ediyor. Bunu istikrarlı güçlü bir yönetimimiz olduğu için sağlıyoruz. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, önceki gün zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Vedat Kılıçaslan'ın babası Osman Kılıçaslan'a taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Bingöl'e geçti.

Son Güncelleme: 24.10.2015 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.