07 Ağustos 2015 Cuma 16:35
CHP Grup Başkanvekili Gök:

ELAZIĞ - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,  partisinin terör konusunda verdiği araştırma önergesinin reddedilmesine ilişkin, "Terör gibi bir konuda siyasi partiler bir araya  gelmeyecekler de hangi konuda bir araya gelecekler" dedi.

Gök, CHP Elazığ İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de 7 Haziran seçimleriyle ortaya çıkan siyasi tablonun ardından koalisyon çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.

MHP'de, seçim günü başlayan demeçlerle Türkiye'de özellikle AK Parti'nin dışındaki diğer partilerle koalisyon ihtiyacına cevap verilmediğini savunan Gök, bu noktada CHP olarak ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini ifade etti. Bu doğrultuda 13 yıldır siyaseten mücadele ettikleri AK Parti ile Türkiye'nin çıkarları açısından olabilecek en iyi ilkeler çerçevesinde bir koalisyon arayışının ön görüşmelerini yapmaya karar verdiklerini belirten Gök, bir koalisyon hükümeti kurulması noktasında heyetlerin görüşmelerini tamamladığını ve genel başkanlara birer rapor sunduklarını anlattı.

Gök, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim ki bu gelinen noktada, CHP ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin önünde tutmak kaydıyla, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına ve ülkenin gelmiş olduğu bu vahim tabloda bir an önce hükümet kurulmasına olanak sağlayacak arayışları sürdürmekte ve üzerine düşen bütün sorumluluğu, iyi niyeti yerine getirmiştir. CHP'nin olmazsa olmazları ortaya konulmuş ve bu ilkeler etrafında oluşabilecek bir koalisyon çerçevesinde şimdi genel başkanların muhtemelen pazartesi yapacakları görüşmeleri hep beraber bekliyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki sağlıklı bir sonuç ortaya çıkacaktır."

- Türkiye'de yaşanan terör olayları

Türkiye'de bir anda ortaya çıkan terör olaylarıyla oluşan tabloyu büyük bir acıyla izlediklerini belirten Gök, parti olarak bu terör olaylarına karşı çok sağlam bir duruş sergilediklerini dile getirdi.

Yaşanan terör olayları karşısında geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırarak meclis araştırma komisyonu kurulmasını ve Meclis'te bulunan bütün partilerin bu araştırma komisyonunda yer alarak terör nereden gelirse bunun hesabının sorulmasına yönelik bir araştırma önergesi sunduklarını anımsatan Gök, şunları kaydetti:

"Eğer dört parti yan yana gelebilseydi Türkiye'deki bütün insanlarımızın güven duyacağı bir iklimin doğmasına neden olacaktı. Arzuladığımız buydu. Terör ve teröristler diyeceklerdi ki 'Türkiye'de biz ne yaparsak elimiz boş, Türkiye'de bütün partiler terör karşısında bir araya geliyor.' Ama her zaman olduğu gibi AK Parti'nin yedek lastiği olan MHP'nin olumsuz tavrı nedeniyle araştırma önergemiz reddedildi. Terör gibi bir konuda siyasi partiler bir araya gelmeyecekler de hangi konuda bir araya geleceklerdir. Terör gibi, masum insanları hayattan koparan, ailelerini, yakınlarını acıya boğan olaylarda bütün partiler bir araya gelmeyecekler de ne zaman geleceklerdir. CHP olarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirdik." 

Son Güncelleme: 07.08.2015 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.