14 Mayıs 2016 Cumartesi 00:28
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç:

 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Türkiye 2023 hedefine yürüyecekse, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde dünyadaki ilk 10 ülke arasına girecekse, 2071 hedefine yürüyecekse, kişi başına düşen milli gelirimiz 9 bin 511 dolardan 15-20 bin dolara çıkacaksa, ihracatımız 100. yılda 500 milyar dolara çıkacaksa, bu ülkenin anayasanının yenilenmesine ihtiyaç vardır." dedi.

Malkoç, Elazığ Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca düzenlenen ''Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'' konulu konferans öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içeride ve çevresindeki gelişmelerle birlikte bir taraftan PKK terör örgütüyle diğer taraftan DAEŞ, PYD ve Suriye'de yabancı güçlerin desteklediği terör örgütleriyle mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye'nin bunlarla uğraşırken dünya çapındaki yatırımlarla kendini yenilemeye devam ettiğini ifade eden Malkoç, bunun için ülke anayasasının da yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Malkoç, şöyle konuştu:

"Dünya kurulduğu günden beri Anadolu toprakları hep önem arz etmiştir. Asya’nın, Avrupa’nın kesiştiği bir noktadadır. Dünyada üç kritik coğrafya vardır. Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğu. Anadolumuz bu üçünün de kesiştiği alandadır. Biz bin yıldan beri bu topraklardayız. İnşallah kıyamete kadar da devam edeceğiz. Kendi iç siyasi tartışmalarımız olacaktır elbette. Siyasetçilerin birbirine söylediği sözler zaman zaman sert tartışmalar olabilir. Zaman zaman da kırıcı olabilir, ama önemli olan Türkiye’nin milli menfaatlerini, bu milletin hukukunu dışarıya karşı korumaktır. Biz bunu temin etmek için Türkiye’yi dolaşıp anlatıyoruz."

- Anayasanın yenilenmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun zamandan beri dile getirdiği en önemli hususun anayasanın yenilenmesi olduğuna işaret eden Malkoç, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü ve bunun için TBMM'nin de adım atması gerektiğini savundu.

Yeni anayasa için AK Parti dışındaki partilerden de destek aranması gerektiğini aktaran Malkoç, şöyle dedi:

"Partili cumhurbaşkanlığı meselesi bunun önündeki bir engel değildir. Veyahut partili cumhurbaşkanını telaffuz eden arkadaşlarımız yeni anayasa talebinden vazgeçmiş değillerdir. Bir ara formül olarak düşünülebilir. Ama Türkiye 2023 hedefine yürüyecekse, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde dünyadaki ilk 10 ülke arasına girecekse, 2071 hedefine yürüyecekse, kişi başına düşen milli gelirimiz 9 bin 511 dolardan 15-20 bin dolara çıkacaksa, ihracatımız 100. yılda 500 milyar dolara çıkacaksa, bu ülkenin anayasanının yenilenmesine ihtiyaç vardır. Zaten milletinde talebi, yüzde 90 arzusu budur. Bunun da önünde hiçbir partinin veya siyasetçinin durması mümkün değildir. Bugün önünde duvar örmeye çalışır. Ama milletin yeni anayasa talebi kabarır gelir ve bunun önünde duran siyasileri sandığa gömer."

- Kılıçdaroğlu'nun sözleri

Malkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarını "talihsiz" olarak yorumladı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, bir siyasetçinin, hele de bir ana muhalefet partisi genel başkanının hiç telaffuz etmemesi gereken söylemler olduğunu aktaran Malkoç, şu değerlendirmede bulundu:

"Siyasetçinin sermayesi sözüdür. O sözü ne kadar güzel söylerse milletin ufkunu açar, gönlünde yer eder. Ama siyasetçinin dilinden kan damlarsa, siyasetçinin ağzından kan çıkarsa önce kendine zarar verir, sonra partisine zarar verir, ondan sonra milletine ve Türkiye’nin menfaatlerine zarar verir. Biz Kılıçdaroğlu’nun islah edilmesi gereken bir insan olduğu kanaatindeyiz. Ben daha önce de ifade ettim, tekrar söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nde aklı başında insanlar vardır. Lütfen bu sağduyulu insanlar, Kılıçdaroğlu’nu alsınlar tam teşekküllü hastaneye getirsinler, iyi bir psikiyatri kliniği olan bir hastaneye getirsinler. Aksi takdirde kendisine, partisine hem de ülkesine zarar veriyor. Sayın Kılıçdaroğlu niye bunları yapıyor? Milletimizin ferasetine bırakıyorum."

Konferansa, Vali Murat Zorluoğlu, TBMM Divan Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç:

Son Güncelleme: 14.05.2016 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.