19 Kasım 2015 Perşembe 10:26
Cumhuriyet Başsavcılığı protokol imzası

 Elazığ Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında "denetimli serbestlik'' işbirliği protokolü imzalandı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanan protokol ile haklarında kamuya ait işlerde çalışmalarına karar verilen hükümlülerin belirlenmesi, işe yerleştirilmeleri, iş denetimleri, kontrolleri gibi konularda kurumlar arası işbirliği şartlarının düzenlendiğini belirtti.

Denetimli serbestlik uygulaması ile hükümlülerin kamu yararına olmak üzere temizlik hizmetleri, çevre düzenleme hizmetleri,  genel idare hizmetleri gibi hizmetlerde çalıştırılabildiğini ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

''Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından belirlenen hükümlülerin kamu kurumlarında belirli esaslar çerçevesinde çalışmaları imzaladığımız bu protokolle sağlanmış olacaktır. İşbirliğinin temel amacı hükümlülerin cezalarının bir bölümünü kamu yararı taşıyan işlerde çalışarak ödemeleri ve böylelikle yeniden hayata tutunmaları, üreten ve ülkesine fayda sağlayan birer birey olmalarına katkı sağlamaktır. Protokolün ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin ise, işbirliği protokolünün hükümlülerin cezalarının bir bölümünü kamu kurumlarında ve kamu yararına olan işlerde çalışarak tamamlamalarına daha iyi imkan sağlayacağını söyledi.

Son Güncelleme: 19.11.2015 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.