31 Temmuz 2016 Pazar 19:43
'Darbeye Karşı Pedal Çevir'

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla "Darbeye Karşı Pedal Çevir" etkinliği düzenlendi.

Valilik, Belediye ve Harput Sosyal Ekonomik Araştırmalar Derneğince gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı, katılımcılar kollarına siyah kurdele bağladı.

Oğlu Yusuf Tarık ile demokrasi ve özgürlük için pedal çevireceklerini söyleyen Numan Metin, yaptığı açıklamada, "Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir darbeye teşebbüsten dolayı, özgürlük için vatanımızın geleceği için dinimiz, milletimiz için bu etkinliğe katıldık." dedi.

Vatandaşlar, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, İl Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Acar'ın da katılımıyla Malatya, Zübeyde Hanım ve Vali Fahribey Caddeleri boyunca pedal çevirerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geldi.

Valilik önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Zorluoğlu, Türkiye'de yaşayan birçok kesimin çok sert bir şekilde darbe girişimine karşı durduğunu ve girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasında en önemli kilit rolü oynadığını belirtti.

Vatandaşların darbeye tepki amacıyla meydanları doldurduğunu anlatan Zorluoğlu, "Farklı etkinliklerle bu meydanlara değişik bir coşku katmaya çalışıyoruz. Bugün sporcularımız, bisiklet sporuyla uğraşan genç kardeşlerimizle beraber farklı bir aktiviteye imza atmış olduk." dedi.

İzzetpaşa Meydanı'nın adının "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Yanılmaz da şunları kaydetti:

"Bu meydanda darbe girişiminde bulunanları kınamak için her gün toplantılar yapıyoruz. Aralıksız olarak 24 saat bu meydandayız. Değişik günlerde değişik etkinliklerle de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün belediyemizin önünden bisikletli vatandaşlarımızla birlikte darbeye hayır, darbe girişiminde bulunanlara hayır diyerek buraya kadar birlikte geldik."

Açıklamaların ardından, etkinliğe katılanlar meydanda bekleyen vatandaşlarla birlikte nöbete devam etti.

Son Güncelleme: 05.08.2016 16:15
Anahtar Kelimeler:
FETÖElazığEtkinlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.