17 Mart 2016 Perşembe 18:53
Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

 Elazığ'da, 4 şehit yakını ve 4 gaziye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç madalyaları ve beratları verildi.

Vali Murat Zorluoğlu, kentte bir otelde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, vatanın bekası, milletin birlik ve beraberliğinin muhafazası için canlarını feda eden şehitler ve gazilere devlet övünç madalyasını takdim etmek için bir araya gelindiğini söyledi.

"Bizim kültürümüzde savaşa gidenin, mücadeleye gidenin ardından, iki güzelden biri yani şehitlik veya gazilikten biri temenni edilir" diyen Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Sizler iki güzelden birine kavuşmanın şerefine, izzetine, ikramına nail olmuş, nadide seçkin insanlarsınız. Bu vesileyle vatanın bekası, ülkenin bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güveni için mücadele ederken şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kere daha yadediyoruz. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Mardin'de göğüs göğüse teröristlerle çarpışan kahramanlarımıza buradan Elazığ halkının selamlarını ve dualarını iletiyoruz. Allah onların yar ve yardımcısı olsun.''
Gazi Uzman Jandarma Fatih Önder Ayaz, 7 Temmuz 2010 tarihinde Bitlis'in Güroymak ilçesi kırsalında icra edilen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada göğsünden ve bacağından yaralandığını belirtti. Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ancak bugünlerin geçeceğini ümit ettiklerini belirten Ayaz, ''Ülkemiz için şu anda mücadele eden tüm kahraman askerlerimizin ve polisimizin Allah yardımcısı olsun. Ben bu mücadelenin sonunda sağlığını kaybetmiş biri olarak gururla gazi olmanın mutluluğu içerisindeyim. Allah bu zor günlerde yardımcımız olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür. Nice badireler atlatıldı, bu sıkıntılar da hayırlısıyla sona erecektir'' ifadesini kullandı.Daha sonra şehit ve gazilerin öz geçmişleri okundu.Tören şehit jandarma Yunus Yılmaz'ın babası Saim Yılmaz'a, şehit polis memurlarından Eyüp Emre Kan'ın babası Rıfat Kan'a, Emrah Horuz'un babası Hakan Horoz'a, Ahmet Küçüktağ'ın babası Süleyman Küçüktağ'a, gaziler uzman jandarma Fatih Önder Ayaz ile polis memurları Mehmet Göktürk, Sami Arslan ve Sefa Güzelocak'a madalya ve beratlarının takdim edilmesiyle sona erdi.
- Şehit ve gaziler
Polis memuru Eyüp Emre Kan, 26 Eylül 2014 tarihinde Bitlis-Diyarbakır yol ayrımındaki polis noktasına terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırının ardından olay yerine intikal ederken devrilen araçta, polis memuru Emrah Horoz, 13 Ekim 2014 tarihinde görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu, polis memuru Ahmet Küçüktağ 12 Mart 2014 tarihinde Tunceli'de 6-7 Ekim olaylarını protesto eden gruplara müdahale esnasında kalp krizi sonucu, şehit jandarma er Yunus Yılmaz 25 Ekim 2014 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu iki silah arkadaşı ile şehit oldu.Polis memuru Sami Arslan 4 Kasım 1994 tarihinde korumakla görevli olduğu parti binasına teröristlerce düzenlenen saldırıda, polis memuru Sefa Güzelocak, Şişli Kağıthane Ekipler Amirliğinde görev yaparken asayiş olayına müdahale sırasında, uzman jandarma Fatih Önder Ayaz 7 Temmuz 2010 tarihinde Bitlis Güroymak kırsalında icra edilen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada gazi oldu. Polis memuru Mehmet Göktürk, Tunceli'de 23 Nisan 2010 tarihinde tören alanında polis panzerinin freninin boşalması sonucu meydana gelen kazada gazi oldu, aynı kazada eşini kaybetti.

Son Güncelleme: 17.03.2016 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.