14 Nisan 2016 Perşembe 23:23
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Hafız Abdullah Nazırlı Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun açılış törenine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende bir konuşma yapan Yılmaz, Abdullah Paşa Mahallesi'nde inşa edilen Kuran kursuna, bugüne kadar binlerce hafız yetiştirmiş ve Kuran'a hizmet etmiş Hafız Abdullah Nazırlı'nın isminin verilmiş olmasının onur vesilesi olduğunu belirtti.

Müslümanlar olarak Kuran'a karşı bir takım görev ve sorumlulukların olduğunu ve bu çerçevede öncelikle onun ilahi bir kitap olduğuna inanmaları ve iman etmeleri gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

''Sonra onu okumaya öğrenmemiz gerekiyor. Kuran'ı okumayı öğrenmek en azından namaz sahih olacak kadar her Müslümanın üzerine farzı ayndır. Sonra onun manasını olabildiğince öğrenmeye çalışmak yine görevlerimiz zümresindendir. Emrettiklerini ve omuzlarımıza yüklediği sorumlulukları yerine getirmek yine Kuran'a karşı görevimizdir. Kuran'ı yeni gönüllere, yeni insanlara taşımak ve bunun için hafız yetiştirmekte yine Kuran'a inanan mümin insanların görevleri arasındadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın kayıtlarına göre 1975 yılından bugüne kadar Türkiye'de 112 bin küsur hafız diploma almış durumdadır. Ülkemizde 112 bin hafız var.''

Bunların ne kadarının aktif olarak hafızlık yaptığı ile ilgili ellerinde bir kayıt olmadığını dile getiren Yılmaz, hafızları hayatın içerisinde bir kaportacı veya esnaf olarak görmeyi arzu etmediklerini belirterek, "Temennimiz Kuran hafızı olan kardeşlerimizin, hocalarımızın Kuran'a yönelik hizmetlerine devam etmeleridir." dedi.

- Hafızlığı destekliyoruz

Her açılan Kuran kursunun yeni hafızlar yetişmesi yolunda önemli bir adım olduğunu ifade eden Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü olarak hafızlığı teşvik için hafızlık yapan Kuran kurslarından 100 tanesi ile bir protokol imzaladıklarını anlattı.

Protokol çerçevesinde hafızlığı biten belli puana sahip olanları Türkiye'de belli imam hatip okullarına yerleştirildiğini dile getiren Yılmaz, "İmam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi sonrasına kadar beslenme ve barınma ile ilgili Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla destek olmaya devam ediyoruz. Amacımız hafızlığın yaygınlaşması, ilahiyat mezunu meslektaşlarımızın olabildiğince hafız olmasının sağlanmasıdır. Çünkü hafızlık eğer üzerine yeni şeyler bina edilecekse gerçekten çok önemli ve anlamlıdır." diye konuştu.

Törende konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise Kuran-ı Kerim'in okunmasının, okutulmasının, öğrenilmesinin ve doğru bir şekilde anlaşılıp ona amel edilmesinin Hazreti Peygamber'in önderliğinde başladığını anımsatarak, "Efendimiz buyuruyorlar ki sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretenlerdir. Ümmetimin en üstünü Kuran'ı ezberleyenlerdir ve yine Kuran'ı çok okuyunuz çünkü Kuran kıyamet günü okuyan kimselere şefaat eder." şeklinde konuştu.

Programa katılan Konya Valisi Muammer Erol da Kuran kursunun temelinin Elazığ Valisi olarak görev yaptığı dönemde atıldığını anımsatarak, Kuran kursunun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Okunan duaların ardından Kuran kursunun açılış kurdelesini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, Elazığ Valisi Zorluoğlu, Konya Valisi Erol, Elazığ Müftüsü Peyami Güngör ve Hafız Abdullah Nazırlı birlikte kesti.

Son Güncelleme: 14.04.2016 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.