17 Mart 2016 Perşembe 18:23
Elazığ 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, 18 Mart'ın Türk Milleti'nin inancının, iradesinin, azminin ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan Çanakkale Savaşı'nın, yalnız kendilerinin değil dünya tarihinin de en önemli savaşlarından biri olduğunu belirtti.

Çanakkale zaferinin, tarihe yazılmış eşsiz bir kahramanlık örneği olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bu zafer, öyle bir inanç ve ruhla yazılmıştır ki sadece sayısal gücün ve donanım üstünlüğünün savaşı kazanmada tek başına yeterli olmayacağını adeta dünyaya kanıtlamıştır. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve hür yaşama düşüncesinden hiçbir zaman taviz vermeyen ecdadımızın 'Çanakkale geçilmez' diye haykıran bu sağlam ve sarsılmaz inancı neticesinde, bizler bir asırdır bu topraklar üzerinde güvenle yaşamaktayız."

Zorluoğlu, Çanakkale'de kahramanca savaşıp şehit düşen ecdadın kendilerine emaneti olan bu mukaddes vatanı, bağımsızlığın sembolü bayrağı, sorumluluğun bir idraki olarak geçmişten aldıkları ilhamla her geçen gün aynı şuur ve inançla daha yükseklere taşıma kararlılığını göstereceklerini kaydetti.

Zorluoğlu, "18 Mart Çanakkale zaferinin 101'inci yıl dönümünde Çanakkale'de tarih yazarak bu toprakları bize vatan olarak bağışlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.03.2016 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.