15 Ocak 2016 Cuma 19:33
Elazığ Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler çoğaldı

Elazığ Cami Dernekleri Federasyonunca, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisi kınandı.

Federasyon öncülüğünde cuma namazının ardından Bölge Camisi önünde toplanan vatandaşlar, ülkede terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kılarak emniyet güçleri için dua etti.

Elazığ Cami Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Şimşek, burada yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da terör örgütüne karşı mücadele veren emniyet güçlerinin arkasında olduklarını hissettirmek amacıyla toplandıklarını belirtti.

Emniyet güçlerinin bu onurlu mücadelesine yayınladıkları bildiri ile bazı sözde akademisyenlerin leke sürmeye çalıştıklarını ifade eden Şimşek, 'Maalesef bin 200'e yakın profesör, doçent dediğimiz üniversitelerdeki görevliler ülkemin emniyet güçlerini terörist, teröristleri de mazlum olarak gösterirken sesimizi yükseltmememiz mümkün değildir'' diye konuştu.

Emniyet güçlerinin operasyonlarını yürütürken halka zarar gelmemesi için büyük bir hassasiyetle çalıştıklarını ve bunun farkında olan hain teröristlerin masum halkı emniyet güçlerine karşı siper olarak kullandıklarını belirten Şimşek, şunları söyledi:

"Rabbimiz inşallah onların oyunlarını bozacaktır. Biz buna inanıyoruz. Çünkü emniyet güçlerimiz ayrım yaparak oradaki çocukları ve halka zarar gelmemesi için evleri tek tek didik ederek operasyon yürütüyorlar ve bu yüzden can veriyorlar. İsteseler oradaki bütün teröristleri aynı dakika yok eder oradaki halkı da bertaraf edebilirler. Ama onlar Allah razı olsun çok güzel bir şekilde bu vatanı muhafaza için çarpışıyor. Rabbim onları en güzel şekilde muhafaza eylesin ve muzaffer eylesin inşallah. Böyle olacağına da inanıyoruz.''

Hain terör gruplarına karşı tüm dünyaya örnek olacak bir mücadele sergileyen emniyet güçlerinin bu onurlu mücadelesini yayınlamış oldukları bildiri ile lekelemek isteyen sözde akademisyenlere çocuklarını emanet edemeyeceklerini vurgulayan Şimşek, ''Vatanına ihanet eden bu şebekenin bir an önce görevden alınmasını talep ediyoruz'' dedi.

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı bildiride, PKK'nın toplumsal huzur ve güvenliği hedef alan eylemlerine değinilmezken, devlete yönelik suçlayıcı ifadelere yer verilmişti.

Devletin "sokağa çıkma yasakları ve güvenlik güçlerinin operasyonları ile bölge insanını açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği, tüm hak ve özgürlükleri ihlal ettiği" iddia edilen metinde "kasıtlı ve planlı kıyım” ibaresi kullanılmıştı.

 

Son Güncelleme: 15.01.2016 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.