01 Nisan 2016 Cuma 18:38
Elazığ Alabalık İşletmelerinin Çevresel Etkileri Konferansı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ''Alabalık İşletmelerinin Çevresel Etkileri ve Alınması Gereken Önlemler'' konulu konferans düzenlendi.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün, müdürlük salonunda düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, özellikle son yıllarda su ürünleri yetiştiriciliğindeki hızlı gelişmeye paralel olarak işletmelerin çevreye olan etkileri ve bu konuda alınması gereken önlemlerin önemli olduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın su ürünleri sektörüne ciddi destekler verdiğini ifade eden Akgün ''Özellikle 2002 yılından bu yana üretimle ilgili vermiş olduğu destekler sektörün gelişmesine katkı sağlamıştır. Bu gelişmeye paralel olarak 2015 yılı su ürünleri ihracatımız 700 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır'' dedi.

Konferansa Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Çalta, akademisyenler, kurum ve kuruluş yetkileri ile müdürlük personeli katıldı.

Son Güncelleme: 01.04.2016 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.