19 Temmuz 2016 Salı 21:23
Elazığ Halkı Ayakta

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Elazığ Öğretmenevi önünde toplanan Elazığ İl Özel İdaresi çalışanları, ellerinde Türk bayraklarıyla ''FETÖ'ye idam'', ''Cumhurbaşkanına uzanan eller kırılsın'' sloganları atıp tekbir getirerek, Gazi Caddesi'nden İzzet Paşa Meydanı'na kadar "demokrasi yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Grup, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile demokrasi nöbeti için meydanda bekleyen vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Gürgöze, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemlerdeki gelişimini hazmedemeyen dışarıdaki emperyalist güçlerin içerideki hain bir şebekeyle birleşerek, ülkede bir darbe yapmak istediklerini söyledi.

Milletin, iradesine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümeti darbeciler karşısında yalnız bırakmadığını ifade eden Gürgöze, ''Elhamdülillah sizlerin kararlı duruşu, Cumhurbaşkanımızın vakurlu ve onurlu liderliği onların bütün hilelerini boşa çıkarmıştır'' dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ise 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verilen mücadelenin, bir milletin kendi içerisinden çıkan Cumhurbaşkanına sahip çıkma öyküsü olduğunu ifade etti.

Milletin vermiş olduğu bu mücadeleyle geleceğine sahip çıktığını dile getiren Bilginoğlu, ''Bu mücadeleye destek vermek için buradayız. Darbeye ve cuntaya 'hayır dedik, Bunun için buradayız. Bu demokrasi mücadelesinde canını feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Cenabı Allah bu tür şer odaklarına bir daha fırsat vermesin inşallah.'' dedi.

- TÜGVA ve Fırat Üniversitesinden protesto

Kültür Park'ta bir araya gelen grup ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'ye tepki gösterdi.

TÜGVA Elazığ İl Başkan Yardımcısı Serhat Demiral, 15 Temmuz gecesi, devletin içine sızmış hain FETÖ üyelerinin, milletin vergisiyle alınan savunma silahlarıyla masum kolluk kuvvetlerinin ve halkın kanını akıtmak suretiyle milletin iradesine kastettiğini söyledi.

Ancak milletin tanka, topa, tüfeğe, helikoptere ve uçağa aldırmadan göğsüne zırh gibi gerdiği imanıyla canı pahasına bu darbe girişimini bastırdığını vurgulayan Demiral, "Şimdi bize düşen aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve başkumandanımızın emanetlerini yere düşürmemektir. Dosta güç veren, zalime ve haine korku salan meydanlardaki itidali, dik ve imanlı duruşumuzu başkumandanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar yılmadan, uyumadan ve yorulmadan devam ettireceğiz." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Eruh'ta da protesto edildi

Öte yandan, Siirt'in Eruh ilçesinde Cumhuriyet caddesinde toplanan bir grup vatandaş, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Darbe girişimine tepki gösteren grup, ellerinde Türk bayrakları ile sık sık tekbir getirerek, sloganlar attı.
Eruh AK Parti ilçe Başkanı Cevher Çiftçi yaptığı konuşmada, demokrasiye karşı yapılan kalkışma hareketinin halkın sokağa çıkarak demokrasiye sahip çıkmasıyla engellendiğini söyledi.

Protestoya, Eruh ilçe Emniyet Amiri Bedri Yaman ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Adnan Abdulvehid de katıldı.

Son Güncelleme: 06.08.2016 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.