19 Mart 2016 Cumartesi 17:18
Elazığ Hdp Grup Başkanvekili Baluken

 HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin, "506 fezleke varsa hepsini iç tüzük, Anayasa ne diyorsa bir an önce Meclis'e getirebilirler. Karma Komisyona getirsinler. Komisyon her bir dosyayı ayrı ayrı inceler, kamuoyuna bilgilendirmeleri yapar." dedi.

Baluken ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, partilerince Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde düzenlenmek istenen nevruz programı için ilçeye geldi. 21 Mart öncesi ve sonrasında yapılacak nevruz kutlamaları yasaklandığı için Karakoçan Kaymakamlığı programın yapılmasına izin vermedi.

Halk için yaptıkları hiçbir çalışmadan, söyledikleri hiçbir cümleden ve hatta ağızlarından çıkan hiçbir kelimeden pişmanlık duymadıklarını ifade eden Baluken, "Bundan sonra da duymayacağız. O sözlerin gereği olarak eğer bir bedel ödememiz gerekirse de bırakın cezaevlerini her birimizin bedeninde bir ruh var. O ruhu bu halkın uğrunda feda etmeye hazırız. O nedenle dokunulmazlıklarla ilgili o sahte gündemlere hiçbiriniz itibar etmeyin. Bizim herhangi bir korkumuz ve çekincemiz yok." diye konuştu.

Birtakım yapay gündemlerle dikkatlerin başka yöne çekilmek istendiğini öne süren Baluken, şöyle konuştu:

"506 fezleke varsa hepsini iç tüzük, Anayasa ne diyorsa bir an önce Meclis'e getirebilirler. Karma Komisyona getirsinler. Komisyon her bir dosyayı ayrı ayrı inceler, kamuoyuna bilgilendirmeleri yapar. Hangi vekil, hangi partinin mensubu hangi suçtan dolayı bu fezlekelerle tarih önünde hesaplaşıyor, onu açıklarlar. Ondan sonra yargı onların ellerinde olmasına rağmen çıkacak sonucu her birimiz kabul ederiz. Ama bundan korktukları için şimdi Meclis komisyonlarını baypas ederek, o dosyaların sayfalarının açılmamasını sağlayarak sadece bir tek günde Genel Kurul'da parmak çoğunluklarına güvenerek bütün dokunulmazlıklarla ilgili süreci bir şekilde sümen altı etmek istiyorlar."

Son Güncelleme: 19.03.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.