01 Nisan 2016 Cuma 13:53
Elazığ Keban'da Su Ürünleri İstişare Ve Avlanma Yasağı Toplantısı

Elazığ'ın Keban ilçesinde su ürünleri istişare ve avlanma yasağı toplantısı yapıldı.

Elazığ ve Keban Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince organize edilen toplantı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin Seçkin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan Keban, Karakaya, Özlüce, Karakoçan Kalecik Baraj Gölü, Sivrice Hazar Gölü ve bunlara bağlantılı tüm akarsularda su ürünleri avlanma yasağının 1 Nisan'da başlayıp, 1 Temmuz'da sona ereceğini söyledi.

Avlanma yasağı süresince olta ile avcılık da dahil olmak üzere istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılmasının yasak olduğunu ifade eden Seçkin, yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapılarak, stok tespiti yaptırılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Stok tespiti yaptırılan su ürünlerinin, il ve ilçe müdürlüklerinden izin alınmadan kullanılamayacağını, satılamayacağını, nakledilemeyeceğini ve ihraç edilemeyeceğini vurgulayan Seçkin, şunları söyledi:

"Tüm iç sularda, su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemlerde balıkçı gemilerinin karaya çekilmesi zorunludur. İl müdürlüğümüz ve tüm ilçe müdürlüklerimiz, avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerinde kanun ve yönetmeliklerdeki yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında idari para cezası uygulayacaktır. Suçların tekrarı halinde cezalar iki katı olarak uygulanır. Bu dönem içerisinde koruma ve kontrol faaliyetlerimizin daha etkin ve yaygın olarak yapılabilmesi, duyarlı vatandaşlarımızın iş birliğiyle mümkün olacaktır."

 

Son Güncelleme: 01.04.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.