17 Nisan 2015 Cuma 19:07
Elazığ Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için çalışmalar devam ediyor

ELAZIĞ  - Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce yapımına başlanan Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için çalışmalar devam ediyor.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki Su Ürünleri Üretimini ve Verimliliğini Arttırma Projesi kapsamında yapımına başlanan Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için temel çalışmaların tamamlanarak, ihata duvarı yapımı çalışmalarına başlandığını belirtti.

Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak merkezin Temmuz ayı içerisinde bitmesinin planlandığını bildiren Akgün, şöyle devam etti:

"Burada yaklaşık 3 milyon yavru balık üretip özellikle sorumluluk sahamızdaki göl ve göletlere aşılatmak kaydıyla bu bölgelerde yaşayan balıkçılarımızın sosyoekonomik yapısının iyileştirilmesini hedeflemekteyiz. İlk olarak Hazar Gölü’nde yaşayan Karabalık ile ilgili deneme çalışması yapıp, elde edilen yavru balıklar yine Hazar Gölüne bırakılarak sürdürülebilir balıkçılığa katkı sunmayı planlamaktayız. Özellikle Fırat Nehri'nde ekonomik öneme haiz yayın balığı, şabut, yerli turna gibi balıkların kültüre alınması ve çoğaltılması çalışmaları bizim birinci önceliğimiz olacaktır. Bununla beraber önümüzdeki süreçte havyarı meşhur olan Mersin balığının üretilmesi ve çoğaltılması da planlanmaktadır."

Elazığ Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için çalışmalar devam ediyor

Son Güncelleme: 17.04.2015 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.