28 Haziran 2015 Pazar 22:36
Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü, ismine kavuştu

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, kurumlarının isminin yeniden Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü olduğunu bildirdi.

Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılındaki yeniden yapılandırma neticesinde Elazığ Su ürünleri Araştırma Enstitüsünün Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonuna dönüştürüldüğünü belirtti.

Akgün, 23 Haziran 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle kurumun adının yeniden Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü olarak değiştirildiğini kaydetti. Bu statü değişikliğinin çalışmalarına olumlu yönde yansıyacağını vurgulayan Akgün, "Genel Müdürümüzün üstün gayretleriyle tekrar enstitü unvanına kavuşmuş olduk. Başta Sayın Bakanımız Mehdi Eker olmak üzere bu kararın altında imzası olan diğer Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Enstitünün çalışmalarına dikkat çeken Akgün, geçen yıl uluslararası katılımlı Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu düzenlediklerini aktardı.

Son 3 yılda 5 çalıştay, 2 seminer ve bir konferans tertip ettiklerini bildiren Akgün, şunları kaydetti:

"Dap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının da desteklemiş olduğu yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak ve inşaatı yakın zamanda bitecek Su Ürünleri Ar-Ge merkezi kuruyoruz. Kurumsal altyapımızı yeniledik. Bin 50 metrekare oturum alanına sahip yeni bir hizmet binası ve 300 metrekare oturum alanına sahip yeni bir laboratuvar inşa ettik. 120 türün bulunduğu bir balık müzesi kurduk."

Son Güncelleme: 28.06.2015 22:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.