23 Şubat 2016 Salı 15:03
Elazığ'da 100 Girişimciye Eğitim

 Elazığ Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle 100 girişimciye eğitim verilecek.

Elazığ Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek projeyle aralarında kadın ve engellilerin de bulunduğu 100 girişimciye, Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezinde (EBEGEM) eğitim verilecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlanacak olan kursta ilk eğitim kadınlara verilecek.

25'erli gruplara ayrılan, her grubun 70 saat eğitim alacağı ve toplamda da 2 hafta sürecek kursun sonunda, girişimcilere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimi belgesi verilecek.

Elazığ Belediyesinde düzenlenen protokol töreninde konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bugün İŞKUR'la birlikte çok önemli bir protokole imza atarak gençleri geleceğe hazırlayan girişimcilik kursuna başladıklarını söyledi.

Hükümetin özellikle gençler için açmış olduğu birçok imkan olduğunu belirten Yanılmaz, "Bunlardan bir tanesi kendi işini kuran gençlerimize 50 bin lira karşılıksız hibe kredi veriliyor. Akabinde 100 bin lira da faizsiz kredi veriliyor. Bir noktada bir gencimiz iş hayatına atıldığında 150 bin liralık bir ön kredi alarak çalışma yapmaya başlamış olacak. Biz sadece İŞKUR'la, KOSGEB'le birlikte EBEGEM bünyesinde yapacağımız bu çalışmada onlara bu yolu göstereceğiz. Hangi yoldan yürüyeceklerini göstereceğiz ve onlar da en rahat, en pratik yoldan yürüyerek iş sahibi olacaklar" diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdullah Balcı da, desteklerinden dolayı Yanılmaz'a teşekkür ederek, "Elazığ'da İŞKUR Müdürlüğü olarak belediyemizle kendi işini kurmak isteyen, iş fikrini geliştirme, pazar araştırması yapma, pazarlama üretim yönetimini finansal olarak planlama ve bu planların nasıl hazırlanacağı konusunda girişimcilik kursunu düzenlemiş bulunmaktayız" dedi.

Konuşmaların ardından Yanılmaz ve Balcı, protokolü imzaladı.

Son Güncelleme: 23.02.2016 18:29
Anahtar Kelimeler:
EğitimElazığGirişimci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.