16 Mayıs 2016 Pazartesi 11:43
Elazığ'da 2 Çocuğun Yaralandığı Silahlı Saldırı

Elazığ'da okula gitmek için evlerinin önünde servis beklerken uğradıkları silahlı saldırıda ağır yaralanan 10 yaşındaki Yusuf ve 13 yaşındaki ağabeyi Tolga Bahşi'nin tedavisi devam ediyor.

Saldırının ardından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yusuf Bahşi'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Tolga Bahşi'nin tedavisi ise Fırat Üniversitesi Hastanesinde sürüyor.

Hastane önünde çocuklarından gelecek iyi haberi bekleyen 4 çocuk annesi Meliha Bahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük oğlu Yusuf'un hayatını kaybetme riski bulunduğunu söyledi.

Çocuklarının okula gitmek için evlerinin önünde servis beklerken saldırıya uğradığını belirten Bahşi, şunları dile getirdi:

"O sıra bir bağırtı geldi ve hemen dış kapı aralığına çıktım. 13 yaşındaki büyük oğlumu, beyaz gömleği kanlar içinde gördüm. 'Anne, silahlı saldırıya uğradık, git, kardeşlerime bak, onların yardıma ihtiyacı var, beni bırak anne.'' dedi. O sırada oğlumu yatıştırmak için içeri aldım. Tam bu sırada tekrar silah sesi ile irkilerek dışarı koştum. Küçük oğlum Yusuf'u da kanlar içerisinde yerde yatarken, diğer iki çocuğumun da vahşet karşısında şoka girdiklerini gördüm."

Anne Bahşi, saldırganın idamla cezalandırılması için yasal düzenleme yapılmasını isteyerek, "Bu ne biçim vahşet! Yapılır mı çocuklara? Rabbim bu acıyı benim evime düşürdü, başka Müslüman bir kardeşimin evine düşürmesin. Bu, merhametsiz insan değil, insan dışı bir varlık. Hayvan bile yapmaz, hayvanın bile içi yanar." ifadelerini kullandı.

- ''Ailemi katletmek için planlı yaptı''

Bulunduğu cezaevinden izinli çıkan baba Hüseyin Bahşi de husumetli olduğu Kadir K'nın ailesini katletmek için planlı saldırı yaptığını öne sürdü.

Yaşadığı acıyı tarif etmenin mümkün olmadığını dile getiren baba Bahşi, şunları kaydetti:

''Oğlum Tolga'ya 6 el ateş etmiş, ardından içeri kaçan Yusuf'u kolundan tutup çekmiş ve kafasına 2 el ateş etmiş. Çocuğum yoğun bakımda, şu an durumu çok ciddi, kurtulma olasılığı pek yok. Olayı gören küçük oğlumdan haberdar olmadığı için ona dokunmamış. Eğer onun da çocuğum olduğunu bilseydi, aynı şekilde ona da ateş edecekti. Resmen ailemi katletmek için planlı yapmış.''

5 yaşındaki Musab Bahşi de saldırı sırasında çok korktuğunu anlattı.

Geçen yıl çıkan kavgada kendisini bıçakladığını öne sürdüğü Hüseyin Bahşi'nin ailesinin yaşadığı Salıbaba Mahallesi Yüce Sokak'taki evinin önüne giden Kadir K, evlerinin önünde okul servisini bekleyen Bahşi'nin çocukları Yusuf ve ağabeyi Tolga'ya tabancayla ateş açmıştı.

Saldırıda yaralanan çocuklar, hastanelere kaldırılmış, Kadir K. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Son Güncelleme: 17.05.2016 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.