25 Mart 2016 Cuma 17:53
Elazığ'da Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi'nde yapılan deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Senaryo gereği okulda depreme yakalanan öğrencilerin tahliyesi gerçekleştirildi. Sirenle birlikte öğrenci ve öğretmenler kısa sürede okulu boşalttı.

Olay yerine UMKE, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri gelerek, 2 yaralıyı okuldan çıkarırken, itfaiye ekipleri de, yangını söndürdü.

Okulun 3'üncü katında mahsur kalan yaralılar halat kullanılarak kurtarıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma uzmanı Orhan Yıldız, yaptığı açıklamada, okulda yaptıkları tatbikatın çok güzel ve faydalı olduğunu ifade ederek, öğrenciler ve öğretmenlerin bu konuda bilgilendirildiğini söyledi.

Yıldız, bu ayın sonun kadar tüm okullarda deprem ve tahliye tatbikatı yapacaklarını belirtti.

AFAD Eğitim Uzmanı Teymen Şimşek ise, öğrencilere verilen seminerlerin canlandırılması adına tatbikat yaptıklarını söyledi.

Şimşek, 28 Şubat Sivil Savunma Gününden bu yana özellikle seminerler şeklinde deprem tahliye tatbikatlarıyla, genel tatbikatlar yapmak suretiyle öğrencilere vermiş oldukları bilgilerin yeniden canlandırılması adına tatbikat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Eğitim Uzmanı Şimşek, "Bu tatbikatları gerçekleştirirken kurumlar arası sinerjiyi de üst seviyeye çıkarmış oluyoruz. Tatbikatlar verimli geçiyor. Yaptığımız bilgilendirmelerin hakikaten öğrencilerde yer ettiğini ve toplumsal bilincin oluştuğunu görüyoruz" dedi.

Olası deprem ve yangın tatbikatına, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Komuta Merkezi ekipleri katıldı.

Son Güncelleme: 25.03.2016 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.