03 Ocak 2016 Pazar 17:42
Elazığ'da Feribot İhaleyle Satılacak

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde 40 yıldır ulaşımda kullanılan Ağın Feribotu, Karamağara Köprüsü'nün hizmete açılmasıyla emekliye ayrıldı.

Keban Baraj Gölü üzerinde Ağın ile Elazığ arasında ulaşımı sağlayan ve Ağın Belediyesince işletilen 40 ton yük taşıma kapasiteli Ağın Feribotu, Karamağara Köprüsü'nün kısa süre önce hizmete açılmasıyla sahile demirlendi. 

Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, 1974 yılında Keban Barajı'nın su tutmaya başlaması ile o güne kadar ulaşımın sağlandığı 2 bin yıllık tarihi Karamağara Köprüsü'nün sular altında kaldığını anımsattı.

İlçenin ulaşım probleminin 1976'da hizmete sokulan Ağın Feribotu ile giderildiğini hatırlatan Serttaş, feribotun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yaptırılan ve Türkiye'nin 4. uzun asma köprüsü olma özelliği taşıyan yeni Karamağara Köprüsü'nün hizmete açılmasıyla seferlerine son verildiğini ifade etti. 

- "Satışa çıkaracağız"

Feribot ile ilçe halkı için bugüne kadar kesintisiz ulaşım hizmeti verildiğini söyleyen Serttaş, "Çok şükür bugüne kadar feribotta önemli bir kaza yaşamadık. Sadece bir kamyon feribottan karaya çıkışı esnasında göle düşmüştü. Onda da herhangi bir can kaybı olmamıştı. Feribotu ihtiyaç kalmadığı için satışa çıkaracağız. İlgili kurumların belirleyeceği fiyatın ardından ihaleyle feribotu satacağız" dedi. 

 

Son Güncelleme: 03.01.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.