16 Ağustos 2016 Salı 13:32
Elazığ'da FETÖ Soruşturması Kapsamında 11 Kişi Tutuklandı

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 Ağustos'ta gözaltına alınan 16 kişi emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Örgütün Elazığ mütevelli heyeti üyeleri ile örgüte aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen ve OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle kapatılan Erkam Özel Öğretim İşletmeleri AŞ çalışanları, yöneticileri ve hissedarlarının da aralarında bulunduğu 16 kişi savcılıktaki ifadelerinden sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Şüphelilerden 11'i tutuklandı, 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin ise yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

Son Güncelleme: 16.08.2016 13:35
Anahtar Kelimeler:
FETÖElazığMahkeme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.