10 Mayıs 2015 Pazar 23:41
Elazığ'da Genel seçime doğru

ELAZIĞ  - Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çözüm Süreci'ni nihayetlendireceklerini ve Türkiye'nin ayağından bu prangayı da çıkaracaklarını söyledi.

Ala, partisince Elazığ'ın Yazıkonak beldesinde düzenlenen mitingde, AK Parti olarak ortaya koydukları 2023 hedefine emin adımlarla yürüyebilmeleri için 7 Haziran'daki seçimlerden daha güçlü şekilde çıkmaları gerektiğini belirtti.

Yürüttükleri istikrarlı siyasetle ülkenin daha hızlı gelişimini engelleyen iki önemli prangadan biri olan din ve vicdan özgürlüğü ile ilgili antidemokratik uygulamaları ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Ala, "Demokratik açılım, milli birlik ve kardeşlik projesi olan Çözüm Süreci ile bize giydirilmiş başka bir deli gömleğini, ayağımıza takılmış başka bir prangayı çıkarıp atalım. Hakkımızı, hukukumuzu birlikte savunalım ve bu memleketi birlikte yönetelim" şeklinde konuştu.

"Kalubeladan beri kardeş olduğum dostumun, arkadaşımın, kardeşimin hakkı, hukuku yenir de ben seyreder miyim?" diye soran Ala, temel hak ve özgürlüklerin mücadelesini beraber vereceğini anlattı.

- "Türkiye'nin ayağından bu prangayı da çıkaracağız"

Ala, "Ama bizim aramıza girip, bizi birbirimize düşürmek ve aramızda ayrımcılık yapmak isteyen, değerlerimize saldıran kim ise ona da beraber karşı dururuz. Onu da beraber dize getiririz. O bakımdan Çözüm Süreci'ni nihayetlendireceğiz ve Türkiye'nin ayağından bu prangayı da çıkaracağız. Bu prangayı da çıkardığımız zaman biliyorlar ki Türkiye'yi o zaman tutamayacaklar" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de AK Parti'den önce siyasi istikrarın, rahmetli Turgut Özal döneminde sağlandığını kaydeden Ala, bugün ise bunu AK Parti hükümetinin başardığına dikkati çekti. 

Ala, istikrarın devam etmesi için daha fazla sandık gücü elde etmeleri gerektiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Irak'ın, Libya'nın her tarafından petrol çıkıyor ama bir kaos, kargaşa, iç savaş var ve bir türlü toparlanamıyorlar. İnşallah onlarda toparlanacak ve başarıya ulaşacak. Ama bizde hiç petrol yokken bu başarıları sağlıyoruz. Dünyadaki krize rağmen neyle sağlıyoruz? İşte sandıkta ortaya koyduğunuz siyasi istikrarla sağlıyoruz. Siyasi istikrarımızı daha da güçlendirerek anayasayı değiştirecek, milletin iradesini tam hakim kılacak bir yeni anayasayı yapabilecek güçte ve çoğunlukta tekrar iş başına geleceğiz inşallah. O zaman siyasi otobanları yapacağız, kimsede yan yoldan, çukurdan çakurdan çıkıp bizim önümüzü kesemeyecek."  

- Soykırım iddiası

Ermeni soykırımı iddialarına da değinen Ala, Papa Franciscus ve Avrupa Parlamentosu ile bazı ülkelerin, Türkiye ve Osmanlı gibi insanlığa insanlık nedir öğreten, adalet nedir götüren bir millete iftirada bulunduğunu savundu.

Türkiye ve Osmanlı Devleti'nin tarihinde kendilerini utandıracak hiçbir durumun bulunmadığını aktaran Ala, şu ifadeleri kullandı:

"Bir millete ve hep birlikte o büyük devlete iftira atıyorlar. Soykırım iddiası. Şimdi bu meydandan attıkları iftirayı, kurdukları cümleyi aynen iadeli taahhütlü olarak geri gönderiyoruz ve sen soykırım nedir görmek istiyorsan gaz odalarına bak, Srebrenitsa'da yaptığına bak. Oradaki kardeşlerimizi nasıl katlettin, nasıl şehit ettin, ona bak. Bizim tarihimizde bizi onurlandıracak işlerin dışında bizi utandıracak bir şey yoktur."

Ala, buradaki mitingin ardından Yurtbaşı beldesinde de partililere hitap etti.

Elazığ'da Genel seçime doğru

Elazığ'da Genel seçime doğru

Elazığ'da Genel seçime doğru

Elazığ'da Genel seçime doğru

Elazığ'da Genel seçime doğru

Elazığ'da Genel seçime doğru

Elazığ'da Genel seçime doğru

Son Güncelleme: 10.05.2015 23:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.