25 Nisan 2015 Cumartesi 17:39
Elazığ'da kan bağışı kampanyası

Elazığ Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kentteki bir alışveriş merkezi önündeki park alanında düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Elazığ Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Selvi Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılay'ı olarak düzenlemiş oldukları rutin kan bağışı kampanyalarıyla kentteki hastanelerin ihtiyacı olan kanı temin etmeye çalıştıklarını belirtti.

Bağışlanan bir ünite kanın 3 hastanın kurtarılmasına vesile olduğunu aktaran Eroğlu, şunları söyledi:

"Bu ay içerisinde farklı yerlerde yapmış olduğumuz organizasyonlarla toplam bin ünite kan bağışı aldık. Bu rakam kesinlikle çok iyi. Bizim aylık hedefimiz zaten 1300 ünite. Kentteki hastanelerimizin aylık kullanımı da bu oranda olduğu için duyarlı vatandaşlarımızın sayesinde bu ihtiyacı karşılamaktayız. Maalesef, kan bir yerde üretilemeyen, eczanelerden alınamayan bir şey. Sadece insanlar bunu verebilir. Bu nedenle birbirimize ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız. Bir gün kendimizin de ihtiyacı olabileceğini düşünerek herkesin kan bağışında bulunmasını tavsiye ediyorum."

Son Güncelleme: 25.04.2015 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.