05 Ocak 2016 Salı 11:34
Elazığ'da Katip Üyesi Serdar

TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, ''Sokağa çıkma yasakları bazı siyasi partiler tarafından eleştiriliyor. Bunlarla mücadele etmenin başka yöntemi yok'' dedi.

Elazığ'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan Serdar, Türkiye'nin uzun zamandan beri terör sorunuyla mücadele ettiğini, özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra içeride ve dışarıda terör olayları ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Serdar, Türkiye'nin, terör örgütleri DAEŞ, DHKP-C ve PKK ile mücadele ettiğini vurgulayarak, Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması için birtakım terör örgütlerinin kullanıldığını kaydetti.

 Özellikle kırsalda teröre karşı önemli mücadele verildiğini ve elde edilen başarının ardından terörün şehirlerde Türkiye'nin karşısına çıkartıldığını ifade eden Serdar, ''Bugün özellikle Türkiye'nin doğu coğrafyasına baktığımızda bazı il ve ilçelerde terör örgütü bir takım alanlar oluşturarak, bölge halkını da kendine siper etmeye başlamıştır" ifadelerini kullandı.

- "İnsanlar göçe mecbur ediliyor"

Serdar, bölgede terörle mücadelenin hassasiyetle yürütüldüğünü aktararak, şunları kaydetti:

''Sokağa çıkma yasakları bazı siyasi partiler tarafından eleştiriliyor. Bunlarla mücadele etmenin başka yöntemi yok. Orada terör örgütü insanların özel mülkiyetlerine el koymuştur. Buralar lojistik olarak kullanmış, burada ağır silahlar da konuşlanmış durumdadır. İnsanlar göçe mecbur ediliyor. Dolayısıyla o mahallelerin terörden arındırılmasının başka yolu yok.'' 

Marjinal grupların bölgedeki terör olaylarına destek verdiğini dile getiren Serdar, şöyle konuştu:

''Doğu ve Güneydoğu'daki Kürt halkı, dindar kimliği ile ön planda olan halktır. Özellikle PKK'nın burayı sekülerleştirme, kimliğinden uzaklaştırma gibi bir yöntemi vardır. Bugün açıkça hedef aldıkları noktalara baktığınızda, cami ve kütüphane eylemlerinde görüldüğü gibi dini mabetler de hedefleri arasına girmiştir."

- Yeni anayasa çalışmaları

1982 Anayasası'nın darbe anayasası olduğunu bildiren Serdar, anayasanın günümüze kadar bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildiğini anımsattı.

Serdar, mevcut anayasadan dolayı sistemin tıkandığını ve sürekli sorunlar yaşandığına vurgu yaparak, ''Yeni anayasada hedefimiz özgürlükçü, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alındığı bir anayasadır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.01.2016 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.