25 Mart 2016 Cuma 14:48
Elazığ'da Kur'an Kursu Öğrencileri Fidan Dikti

 Elazığ'da Kur'an kursu öğrencileri, Harput Nevruz Ormanı'na fidan dikti.

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Harput Hamdi Başaran Kur'an Kursu öğrencileri, Nevruz kutlamaları kapsamında tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Nevruz Ormanı'na fidan dikimi gerçekleştirdi.

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Selahattin Yazar, burasının uzun yıllardır emek verdikleri, her yıl Nevruz Bayramında çocuklarla beraber gelip hem temizliğini yaptıkları hem de kuruyan fidanları çıkartıp yerine yenilerini diktikleri orman bölgesi olduğunu ifade etti.

Yazar, "Mutlulukla görüyoruz ki dikilen ağaçların bir çoğunluğu fidanlıktan çıkıp orman şekline dönüşmeye başlamış. Bu bize huzur veriyor. Kültürümüzde ağaç özgürlüğü, orman ise kardeşliği ve birlikteliği temsil ediyor. Fidanlarımız büyüdükçe dallarının kol kola girdiğini görüyoruz. İnşallah Nevruz Bayramı dolayısıyla ülkemizde ve dünyada bu kardeşliği göreceğiz" diye konuştu.

Kur'an Kursu Yöneticisi Salim Gür ise, bu görevi yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Yapılan bu hizmetin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından programa katılanlar, ormanlık alana fidan dikerek, temizlik yaptı.

Son Güncelleme: 25.03.2016 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.