22 Mayıs 2016 Pazar 12:58
Elazığ'da 'Manken Kuşlar' Görücüye Çıktı

Elazığ'da, Türkiye'ye özgü bir ırk olan ve güzellikleri dolayısıyla "manken kuş" olarak nitelendirilen ''şebap" güvercinlerinin tanıtımı, düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Abdullah Paşa Mahallesi'nde, Elazığ Güvercin Severler Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'nin farklı illerinden yetiştiriciler tarafından getirilen şebap güvercinleri görücüye çıkarıldı.

Şebap Güvercin Federasyonu Başkanı Mustafa Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede yetiştirilen bir çok güvercin ırkı olmasına rağmen bunlar arasında şebap cinsinin öne çıktığını söyledi.

Bu cinsin diğer güvercinlerden çok daha güzel olduğunu ve bu nedenle daha çok kuş güzellik yarışmalarında sergilendiklerini ifade eden Kale, "Şebap güvercinler için 'manken güvercin' demek aslında doğru bir tabirdir. Zaten şebabın anlamı da 'genç ve güzel' demektir.'' dedi.

Etkinlikte şebap güvercini yetiştiricileri ile bu cinsin korunması ve yaygınlaştırılması için toplantı da yapılacağını aktaran Mustafa Kale, şunları kaydetti:

''Yetiştiricilerin bilinçlendirilmesi konusunu ele alacağız. Güvercinimizin ırk sağlığının korunabilmesi için neler yapılabileceği konusunda istişarede bulunacağız ve bu konuda yetiştiricilerimizin görüşünü alacağız. Elazığ'daki arkadaşlarımızla tanışacağız. Onların özelde fikirlerini alacağız. Bu görüşler doğrultusunda bir yol haritası çizeceğiz.''

İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya gibi farklı illerden güvercinseverleri bir araya getiren etkinlikte, katılımcılara kavurma ve pilav ikram edildi.

Son Güncelleme: 23.05.2016 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.