24 Haziran 2016 Cuma 17:38
Elazığ'da Market Zincirlerinin Yöneticileriyle Toplantı

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesince kentteki market zinciri yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Yahya Tuna, market zinciri yöneticileri ve teknik personelin katıldığı toplantıda, tarladan sofraya güvenli gıda tüketiminde önemli bir aşamayı teşkil eden satış ağındaki marketlerin her gün değişen ve gelişen dünya şartlarına uyumu noktasında fikir alışverişinde bulundu.

Ayrıca gıda teknolojilerindeki değişiklikler, mevzuatlar ve bu mevzuatların uygulanması, uygulamada yaşanan sorunlar ve bunların çözüm yolları karşılıklı tartışılarak istişarde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Karahan, market zincirlerinin çalışmalarını kontrol etmek için, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personelinin standartlara uyan market zincirlerine bordo-beyaz bayrak uygulamasına hayata geçireceğini belirterek, ''Bu bayraklara sahip yerleri basın yoluyla halka duyurarak, tüketicilerin buralardan rahatlıkla alışveriş yapabilmelerini sağlayacağız. Ayrıca denetimde insan sağlığını ciddi rahatsız eden yerler de kamuoyuna duyurulacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 24.06.2016 22:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.