21 Mart 2016 Pazartesi 14:33
Elazığ'da Nevruz Kutlamaları

 Elazığ'da Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İzzetpaşa Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, etkinlikte yaptığı konuşmada, nevruzun her yıl geleneksel olarak 21 Mart'ta kutlandığını anımsattı.

Öztürk, şunları kaydetti:

"Nevruz, Orta Asya'dan Avrupa içlerine kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan bir bayramdır. Türk Cumhuriyetlerinde, özellikle bağımsızlıktan sonra hem dini hem de milli bayram olarak resmen kutlanan Nevruz, diriliş ve bahara eriş bayramıdır. Nevruz Türklerin geleneksel bir bayramıdır."

Konuşmanın ardından mehter takımı ve halk oyunları gösterisiyle devam eden etkinlikte, Vali Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Yanılmaz, temsili olarak demir dövdü.

Etkinlik, nevruz ateşinin yakılmasıyla sona erdi.

Son Güncelleme: 21.03.2016 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.