26 Mart 2016 Cumartesi 16:58
Elazığ'da Öğrencilere 500 Bisiklet Dağıtıldı

Elazığ'da, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli çocukların da aralarında bulundu 8-12 yaş arasındaki 500 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Elazığ Valiliğinin himayesinde, Elazığ Dernekler Federasyonu ve Veloturk işbirliği ile Yakup Kılıç Spor Salonu'nda düzenlenen törende, 8-12 yaş arasındaki öğrencilere 500 bisiklet dağıtıldı.

Törene katılan Vali Murat Zorluoğlu, İstanbul'daki hayırsever iş adamlarının temin ettiği kaynakla 500 çocuğa bisiklet hediye ettiklerini söyledi.

Elazığ'da hareketli yaşamın artmasını desteklediklerini ifade eden Zorluoğlu, çocuk, genç ve vatandaşların daha fazla spor yapmalarını önemsediklerini, bunu gerçekleştirmek için de birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Bisiklet kullanımı da bu manada çok önemli bir yere sahip. İlimizde bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde Sağlık Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde önemli bir proje başlatılmıştı. İnşallah, bu yıl da devam edecek ve bu çerçevede yine çocuklarımızı ve gençlerimizi bisikletlerle buluşturacağız."

Elazığ Belediyesinin öncülüğünde Valiliğin de destekleriyle önümüzdeki günlerde bisiklet yolları inşa edeceklerini vurgulayan Zorluoğlu, "Var olanlara çok daha fazla bisiklet yolu ekleyeceğiz. Bu yeni yollarda artık sadece bisiklet bir spor yapma aracı olarak değil, bir ulaşım aracı olarak da inşallah yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanacak." dedi.

Konuşmaların ardından Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere bisikletleri verildi.

Kamu Çalışanları İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Suriyeli Meryem Hamza, kendilerine bisiklet hediye eden yetkililere teşekkür ederek "Çok mutluyum. İlk defa bisiklet alıyorum. Bisiklet kullanmayı çok seviyorum, aynı zamanda çok sağlıklı." ifadelerini kullandı.

Aynı okulda okuyan Suriyeli Menal Hamza da ilk defa bir bisikleti olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Yücel İlkokulu'nda okuyan Şevval İrem Fikri ise verilen hediyeyle sağlıklı bir yaşama kavuşacaklarını kaydetti.

 

 

Son Güncelleme: 26.03.2016 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.