17 Ocak 2016 Pazar 17:24
Elazığ'da Okul Sporları

Türkiye Okullar Arası Güneydoğu Bölgesi Kros Yarı Final Yarışları 15 ilden katılımla Elazığ'da gerçekleştirildi.

Kültür Park'ta 4 kategoride 334 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışlarda, yıldız kızlar kategorisinde sporcular 2 bin metre, yıldız erkekler ve genç kızlar kategorisinde 3 bin metre ve genç erkekler kategorisinde 5 bin metre koşuldu.

Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda bazıları bitiş çizgisine varamadan, kimileri ise bitiş çizgisine vardıktan sonra uzun süre yerde kaldı. Rahatsızlanan sporculara sağlık görevlileri müdahale etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Şükrü Onat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grupta en iyi dereceye sahip takımların Türkiye Şampiyonası'na katılacağını söyledi.

Onat, takımları finale kalamayan ancak ferdi yarışlarda ilk 3'e girenlerin de şampiyonaya katılabileceğini belirterek, ''Kros yarışlarında doğu illerimiz daha başarılı oluyor. Bu nedenle buradan çıkan bölge birincisinin finalde de ilk 3'e gireceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

 

- Dereceye giren takım ve sporcular

 

Yarışlarda takım bazında ilk 3'e giren ekipler sırasıyla şöyle:

Yıldız Kızlar: Halitpaşa Ortaokulu (Kars), 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu (Bitlis), İMKB Ortaokulu (Batman)

Yıldız Erkekler: Halitpaşa Ortaokulu (Kars), Hanımın Çiftliği 100. Yıl Atatürk Ortaokulu (Malatya), Yatılı Bölge Ortaokulu (Van)

Genç Kızlar: Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ağrı), Spor Lisesi (Erzurum), Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi (Kars)

Genç Erkekler: Erciş Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Van), Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Ağrı), Spor Lisesi (Erzurum)

Ferdi yarışlarda dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde:

Yıldız Kızlar: Makbule Akbaba (Batman), Elif Bardak (Van), Sinem Kerençiler (Kars)

Yıldız Erkekler: Abdulbaki Entereli (Van), Mazlum Ataş (Kars), Barış Özbek (Kars)

Genç Kızlar: Tuğba Toptaş (Kars), Bahar Atalay (Van), Latife Güneş (Erzurum)

Genç Erkekler: Nurkan Dağtekin (Ağrı), Abdullah Özdemir (Erzincan), Veysel Tüminçin (Bitlis)

Elazığ'da Okul Sporları

Elazığ'da Okul Sporları

Elazığ'da Okul Sporları

Elazığ'da Okul Sporları

Elazığ'da Okul Sporları

Elazığ'da Okul Sporları

Elazığ'da Okul Sporları

Elazığ'da Okul Sporları

Elazığ'da Okul Sporları

Son Güncelleme: 17.01.2016 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.